Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u zajednicu
Povratak na članak

Rajka i Mira: Prekrasno nam je, nikada nismo bolje živjele

Raseljavanje: Još 92 korisnika Doma u Čepinu do Nove godine preselit će se u 27 stanova u Osijeku

Komentari 2

BA
bakulušić
23:07 03.12.2014.

Mogu mediji prikazivati da je sve krasno i bajno, mogu pisati hvalospjeve gospođi Opačić i svima koji stoje iza projekta, međutim, postavlja se pitanje zašto o svemu tome javnost nije saznala nešto više.Prije realizacije. Da li su provedene javne rasprave u kojima bi sudjelovali stručnjaci raznih profila (psiholozi, psihijatri, defektolozi,odgajatelji...) i direktno zainteresirani, roditelji, staratelji... Radi se naime o deinstitualizaciji, ne samo domova za psihičke bolesnike nego i domova za djecu sa posebnim potrebama. Inicijativa je krenula, navodno, iz Amerike od strane nekih društava i udruga a hrvatska Vlada je prihvatila da se krene, ne u eksperiment, nego u realizaciju ideje. U javnosti se vrlo rijetko moglo nešto o tome saznati a obzirom da se radi o vrlo osjetljivim društvenim skupinama, trebalo se znati više. Zašto nije? Predlažem Večernjem listu da temeljito obrade tu temu, tko je dao ideje, s kojim argumentima, tko je sve odobrio, zašto nije bilo javnih rasprava, što društvo gubi i što dobiva, i najvažnije, što dobivaju a što gube oni o čijem se životu i budućnosti radi. Mislim da ova tema zaslužuje bolju obradu i veću društvenu pozornost. Prevelik je ulog a rezultati neizvjesni.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:51 04.12.2014.

Drago mi cut , da ima nesto pozetivnog u Hrvatskoj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.