Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na granicama Unije

Raj za krijumčare cigareta

Foto: DW screenshot
24.02.2014.
u 08:17

Ni u jednoj drugoj regiji na svijetu cigarete nisu tako jeftine kao u istočnoj Europi, a vanjske granice EU-a prema istoku je teško nadzirati

Procjenjuje se da šverc cigareta blagajnama članica Europske unije nanosi štetu u visini od 10 milijardi eura godišnje. Prema podacima iz 2013. godine, svaka peta cigareta popušena u Njemačkoj stigla je iz inozemstva i na nju nije bio plaćen porez u Njemačkoj. Krijumčarenje duhanskih proizvoda cvjeta posebice na vanjskim granicama Unije.

Ni u jednoj drugoj regiji na svijetu cigarete nisu tako jeftine kao u istočnoj Europi, a vanjske granice EU-a prema istoku je teško nadzirati. Naši su reporteri na granici Rumunjske i Ukrajine otkrili pravi švercerski raj.

Tamo svake noći rumunjski carinici s termografskim kamerama pokušavaju uloviti švercere, ali i ovi su sve profesionalnije opremljeni i sve - kreativniji.

>> Pronašli cigarete koje su pokušali unijeti u Hrvatsku

Komentara 2

HR
hrxxx111
16:38 24.02.2014.

nek supci smanje cijenu pa nece bit sverca

AA
aabbcc
09:58 24.02.2014.

Sverc ciraretama. Avionima ide brze ali zeljeznica je jeftinija i moze vise cigareta prevuci bar tamo gdje se ne moze organizovati brodski prevoz . U putnickim autima je nesigurno, jer mozete nahebati na carini i veliki ne vole nikakvu konkurenciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije