Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGODA ODLUKE

Raffi Gregorian: 'Htjelo se reducirati imovinu za popis'

13.02.2009.
u 23:00

Ured visokog predstavnika nije tražio da se na zadnjoj sjednici Vijeća ministara BiH ne donosi odluka o uspostavi radne skupine za popis državne imovine.

Reagirajući na odluku premijera Nikole Špirića da ovu točku skine s dnevnog reda sjednice državne vlade pravdajući to određenim zamjerkama iz OHR-a, zamjenik visokog predstavnika, Raffi Gregorian, ističe kako su od Špirića jedino tražene tehničke korekcije nacrta te odluke, te da je to bilo moguće uraditi i prije zasjedanja Vijeća.

Moglo se korigirati
- Odluka koja se pripremama za sjednicu Vijeća obuhvaćala je znatno manji djelokrug i imovinu, nego što je to predviđeno prvom odlukom o osnivanju povjerenstva za državnu imovinu i to se moglo korigirati prije sjednice.

Mi već četiri godine inzistiramo da se napravi popis državne imovine i od jeseni 2008. sam tri puta slao dopise premijeru Nikoli Špiriću tražeći da se izradi takav popis, kazao je Gregorian. Bit zamjerki OHR-a odnosila se na to da je odluka koju je pripremio Špirićev ured predviđala da se ne popisuje sva imovina, odnosno kategorije koje se spominju u prvoj odluci iz 2004. godine, već samo ona imovina koja je pripadala državi kada je stupio na snagu zakon o sukcesiji.

Definicija državne imovine tu je znatno reducirana i da je usvojena odluka koju je pripremio Špirićev ured, popisom ne bi bila obuhvaćena imovina koja se nalazi na entitetskoj, županijskoj i općinskoj razini.

Definicija imovine BiH
- Smatram da se korigirana odluka o popisu imovine mogla donijeti na prošloj sjednici Vijeća ministara, a kada se to već nije dogodilo tada nadam se da će ju usvojiti na narednoj sjednici.

Popis je trebalo uraditi još prije četiri godine, ali nije.

Za popis su potrebni tjedni, možda i mjeseci i što se više odugovlači s tim manje su šanse da će taj uvjet, odnosno cilj za tranziciju OHR-a ispuniti prije zasjedanja PIC-a u ožujku, upozorio je Gregorian.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije