Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradnja

Radovanić: Bez obzira na EU mogu se izdati jamstva Brodosplitu

'20.10.2010., Split- Otvoren sajam Saso. 15. medjunarodni sajam graditeljstva. Jadranka Radovanic predsjednica Hrvatske gospodarske komore Zupanije Splitskodalmatinske Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
20.12.2010.
u 14:56

Čak 30 posto od svih registriranih tvrtki u Splitsko-dalmatinskoj županiji nema ni jednog zaposlenog!

Bez obzira na poteškoće, nadam se da će Brodosplit opstati. Jer, samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, čini 36 posto izvoza, a u Hrvatskoj 11 posto. Osim toga, kad bi ukinuli splitski škver, morali bi ukinuti i Srednju brodograđevnu školu i Fakultet brodogradnje, kazala je Jadranka Radovanić, predsjednica Županijske gospodarske komore Split.

Naglašava kako se jednom odlukom ne može riješiti škver, i Dalmacijavino, i imotska tvrtka "Imota" i druge u Dalmaciji koje su u velikim teškoćama.

Osim toga, Rusija planira u idućih 10 godina staviti u promet oko 700 brodova.

– Ako barem nešto od toga mi ne možemo izgraditi, onda doista ne znam što možemo – slikovito ističe Radovanić.

Dodaje da država bez obzira na odluku Europske unije može Brodosplitu izdati jamstva. Jer, izdala ih je za 3. maj!

Inače, najveći problem našeg gospodarstva, prema ocjeni Jadranke Radovanić, ogromna je nelikvidnost. U Splitsko-dalmatinskoj županiji opet raste nezaposlenost (sada 37.000 osoba traži posao). Povećan je broj tvrtki za tri posto, ali je za 3,5 posto smanjen broj radnika. Čak 30 posto od svih registriranih tvrtki na području Dalmacije nema ni jednog zaposlenog!

– Da samo zaposle po jednog radnika, bilo bi puno manje rupa u mirovinskom i zdravstvenom fondu – poručuje prva dama Županijske gospodarske komore Split.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije