Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požeški pučki kalendar

Rado se čita diljem svijeta gdje žive Požežani

Požeški pučki kalendar
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/3
14.12.2013.
u 19:45

Kalendar kojeg već 22 godine uređuje poznati dugogodišnji Večernjakov novinar Jelenko Topić na 200-njak stranica donosi obilje zanimljivog štiva

Udruga za glazbu i pisanu riječ u požeškom Gradskom podrumu predstavila je najnovije izdanje Požeškog pučkog kalendara kojeg već 22 godine uređuje poznati dugogodišnji Večernjakov novinar Jelenko Topić. Požeški pučki kalendar nastavlja dugu tradiciju tiskanja pučkih kalendara koju je još davne 1864.godine započeo Miroslav Kraljević.

Ovogodišnje izdanje, kako je kazao njegov urednik, na 200-njak stranica donosi aktualnosti iz lokalne samouprave, društvenog i kulturnog života, povijesne tekstove, zanimljive priče o ljudima te o jubilejima u 2014. Godini. -Istaknuo bi tekst u kojem su iznesena zanimljiva razmišljanja o korištenju nekadašnje ljekarne na trgu sv. Trojstva, a tu su i novi pogledi i spoznaje o arheološkom lokalitetu Rudina. Zahvaljujući požeškim novinarima i brojnim suradnicima kalendar uvijek nudi zanimljiva štiva zbog čega je rado čitan i izvan granica Hrvatske gdje žive ljudi iz Požeštine. Tako se Pučki  kalendar već odavno čita i u SAD-u, Kanadi, Australiji i mnogim europskim zemljama – istaknuo je Topić.

Marijana Matijević, mag. povijesti i arheologije predstavljajući kalendar kazala je da ova publikacija nastavlja utabanim stazama pa u njemu možemo pročitati tekstove iz različitih polja ljudske djelatnosti od proučavanja povijesti, preko radova koji se dotiču društvenih znanosti do kratkih vijesti koje su pratile zbivanja u 2013. godini u Požegi i županiji.

Požeški pučki kalendar uskoro će biti dostupan i u elektronskom izdanju na stranicama Povijesnog društva Požega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije