Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pritisak uprave

Radnik Uljanika priveden zbog objave na Facebooku

Uljanik
Dusko Marusic/PIXSELL
18.08.2018.
u 07:45

Brodogradilište kasni s isplatom plaće, a radnici u FB grupi “Uljanik za bolje sutra” kritiziraju upravu koju smatraju odgovornom.

Zbog komentara na Facebooku koji je kao prijetnju prijavio 48-godišnjak Policijska uprava Istarska privela je jučer radnika Uljanika (podaci poznati redakciji) i nad njim provela kazneno istraživanje. Glasnogovornica PU Nataša Vitasović otkriva da prijavljena prijetnja nije bila osobne naravi te zasad nije podnesena kaznena prijava, no predmet će biti dostavljen na odlučivanje Općinskom državnom odvjetništvu u Puli.

Stožer za obranu brodogradnje Uljanik koji predstavlja radnike brodogradilišta oštro je reagirao jer prijavu i policijsku intervenciju smatraju pritiskom uprave, tim više što je u upravu na saslušanje poslodavac pozvao šestero radnika. Ogorčeni radnici u iščekivanju odluke o budućnosti brodogradilišta koje kasni s isplatom plaće u otvorenoj grupi “Uljanik za bolje sutra” na društvenoj mreži kritiziraju vodstvo kompanije koje smatraju odgovornim za situaciju.

– Smatramo da su privođenja po prijavama uprave u zemlji gdje postoji Ustavom zajamčena sloboda govora, pritisci i mobing naspram radnika od uprave i policije, i to u vrijeme kada tim istim radnicima nije isplaćena plaća što je također kazneno djelo – poručuju iz stožera za obranu Uljanika.

Uljanik
1/34
Ključne riječi

Komentara 43

KO
koraknaprijed
08:01 18.08.2018.

Ako su već u istrazi kriminala u vezi Ulajnika kako to da nisu posjetili glavnog i odgovornog "euro parlamentarca" Jakovčevića?

UR
ursuss
07:50 18.08.2018.

demokratska Hrvatska...sloboda govora,,...pravo na vlastito mišljenje--da, samo ako se ne diraju bogovi i mafijaši...Bože..kakvu smo to Hrvatsku izborili 90-tih...djeco oprostite nam...

WW
wwwcro
10:09 18.08.2018.

Konji, glasajte i dalje za SDP i HDZ... hahahahaha već 27 godina vas lažu i kradu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije