Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revoltirani

Radnici Salonita razbili staklo i zauzeli tvornicu

salonit (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
22.03.2010.
u 11:27

- Uzeli smo toljagu pravde u svoje ruke! - kaže Jozo Marić, regionalni predsjednik HUS-a za Dalmaciju.

Radnici Salonita razbili su staklo na tvorničkoj zgradi u Vranjicu, ušli i zauzeli tvornicu. Revoltirani su jer su im stečajni sudac Jozo Ćaleta i upravitelj Mirko Kozica zabranili ulaz u tvorničku zgradu, a u posjed su uveli tvrtku Adriatic Blizna d.o.o. kojoj su dodijelili posao sanacije i dekontaminacije tvorničke zgrade.

- Uzeli smo toljagu pravde u svoje ruke! - kaže Jozo Marić, regionalni predsjednik HUS-a za Dalmaciju, koji je nedavno s još desetoricom radnika Salonita štrajkao glađu.

- Izgleda da od kriminalaca jedino ovako možemo zaštiti svoje dostojanstvo. Sve ovo što se godinama radi u Salonitu prevršilo je svaku mjeru - kaže Marić dodajući kako su radnici natjerani na ovaj čin.

- Mi smo ih pitali na uljudan način da održimo skup zaposlenika jer vani pada kiša. Nisu nam dopustili, pa zar je sto ljudi trebalo stajati ispred zgrade?! - pita se Marić.

Održali su sastanak i odlučili da tvorničku zgradu neće napuštati niti će ikome dopuštati ulazak.

- Upozorili smo USKOK, policiju i Državno odvjetništvo da ovakve nezakonite radnje stečajnog suca i upravitelja nećemo tolerirati. Tvrtka Adriatic Blizna d.o.o. iz Trogira nema rješenje i ovlaštenje da može raditi sanaciju i dekontaminaciju Salonita, za što imamo potvrdu Ministarstva zaštite okoliša - kaže Marić.

Naime, radnici Salonita imaju ugovor s Fondom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti da će oni raditi na poslovima sanacije.

- Tako ćemo svugdje uzimati toljagu pravde u svoje ruke, gdje god osjetimo da nas ponižavaju i da nas smatraju građanima drugoga reda - poručio je Jozo Marić.

Komentara 44

OB
-obrisani-
13:18 22.03.2010.

Sad će premijerka KOSORICA reći ---Živio SALONIT.IMAMO SALONIT--

FL
fly1911
13:56 22.03.2010.

To što su uništili naravno moraju da plate...

FT
franjo.tahi
12:58 22.03.2010.

Najbolje da ih sad premijerka Kosor tuži za duševne boli !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije