Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadrankamen

Radnici Jadrankamena opkolili vozilo sa stečajnom upraviteljicom

jadrankamen,prosvjed (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/11
20.06.2012.
u 10:36

Anči Bašić nije uspjela ući u pogon Jadrankamena, a radnici joj nisu dopustili ni da ode iz Pučišća. Morala je pozvati policiju

Anči Bašić, stečajna upraviteljica Jadrankamena koja je danas pokušala obići pogon tvrtke u Pučišćima ipak je bila prisiljena pozvati policiju u pomoć iako je rekla da to neće učiniti. Radnici, naime, predvođeni sindikalistima, nisu joj dopustili ulazak u tvornički krug, ali ni odlazak iz Pučišća u službenom automobilu Jadrankamena.

– Gubi se! Zašto si dolazila?! Ista si kao i svi ostali! Pokrali ste nas! – dočekali su je pred kapijom Jadrankamena, a kada je pokušala okupljenim ljudima reći kako samo radi svoj posao te da je došla zbog njihovih potraživanja i da bi im isplatila plaće, nadglasali su je i ušutkali. Isto je pokušala izjaviti novinarima, ali i u tome je onemogućena dovikivanjem i upadicama. Mučna scena uslijedila je kada je pokušala ući u automobil kojim se dovezla. Radnici su u hipu odlučili da joj to neće dopustiti. Okružili su je s druga dva vozila, nisu joj dopustili da zatvori vrata, ljuljali su automobil u kojem je sjedila i lupali po njemu. Nije imala izbora, pozvala je policiju. Po nju su stigli policajci iz Supetra i odvezli je policijskim vozilom.

– Došla je u Pučišća vozilom Jadrankamena za koje smo prijavili da nam je ukradeno. To je onih pet, šest automobila po koje smo dolazili u Split i zbog kojih smo tužili bivšeg stečajnog upravitelja Ivu Bučana. Zato joj nismo dopustili da se odveze našim automobilom – izjavio je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena. Vozilo je ostalo u središtu Pučišća, pred zgradom Općine. Ranici nemaju ključ pa su mu skinuli zadnje kotače i tu ga ostavili dok ne pozovu vučnu službu, koje nema u mjestu, i prebace automobil u tvornički krug. Drpić kaže da stečajnu upraviteljicu ne priznaju i da joj ni nadalje neće dopustiti ulazak u Jadrankamen.

Podsjetimo, radnici Jadrankamena jutros su se okupili ispred tvornice u Pučišćima, odlučni u nakani da stečajnoj upraviteljici Anči Bašić ne dopuste ulazak u tvornički krug. Anči Bašić nam je rekla kako nije zatražila policijsku potporu kao njezin prethodnik Ivo Bučan koji je u Jadrankamen ušao zahvaljujući specijalcima, a slike policijskog "desanta na Brač" izazvale su burne polemike, čak i u Saboru.

– Sindikalisti zaboravljaju činjenicu da je stečaj u Jadrankamenu legalno pokrenut. Dolazim obaviti svoj posao, a riječ je i o rješavanju potraživanja radnika. Ako me ne puste, okrenut ću se i vratiti u Split – izjavila je Anči Bašić. Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena, poručio joj je kako nije dobrodošla.

 

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar guten_tag
guten_tag
15:53 20.06.2012.

kako suosjećati sa ljudima koji su lašci , nasilnici , tukli su direktora , ukrali vozilo tvrtke . prvo lagali su da je tuđman poklonio orešaru jadrankamen . čak i predsjednik republike je u jednom javnom nastupu , onako u zamjenicama pokušao priopćiti te insinuacije , iako nema ni jedan dokaz da je to tako . znači neka pokažu dokument iz koga je razvidno da je to što tvrde tako . brzuno orešar javno tvrdi da je kupio dionice od radnika , ako nije točno dajte dokaz da nije točno . orešar dalje tvrdi da tvrtka nije mogla podnijeti 150 dana štrajka i troškove plaća koje su ugovorene u bolja vremena . padom prihoda to nije bilo moguće dalje ispunjavati . ako nije točno dajte dokaze javnosti . ovo je bezakonje koje ne koristi nikome jer sindikalni ekstremisti sprječavaju sudsku vlast da provodi zakon .

DO
dogeatdog
15:57 20.06.2012.

Kako ti nije jasno? Pa ljudi više ne žele da ih se je.. u zdrav mozak. Kada je i koji to stečajni upravitelj napravio išta dobroga za firmu koju je preuzeo voditi u nekom takvom postupku. Što je najžalosnije,sve je to po zakonu i po istom receptu. Upavitelju lijepa svotica novca u džep, firma u likvidaciju,radnici na ulice. Sad se zapitajmo zašto tako.Zar smo mi Hrvati nesposobni za bilo šta osim za pljačku pa dokle potraje. Vjerojatno se tako priredi teren za strance koji,tobože znaju ono što mi ne znamo. Radnici Jadran kamena,imate punu podršku iz Slavonije,ne dajte ono što su vaši očevi i djedovi stvarali.

JO
JORGOVAN
15:25 20.06.2012.

Ovak gledajući sa strane, fakat mi nije jasno šta ovi u stvari hoće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije