Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Salonit

Radnici i sindikalisti pod istragom policije zbog tvornice Salonit

'22.03.2010., Vranjic - Radnici Salonita u nemogucnosti da odrze skup vani zbog kise probili su staklo i odrzali sastanak u prostorijama tvornice. Staklo su simbolicno razbili povjerenici HUS-a Marko
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
25.05.2010.
u 17:05

Jozo Marić za krađu kabela optužuje radnike Adriatica Blizne, a u tvornicu poziva državne inspekcije kako bi utvrdile nezakonitosti.

Solinska je policija u ponedjeljak obavila očevid zbog krađe električnoga kabla iz vranjičke tvornice Salonit. Državnom odvjetništvu uputili su posebno izvješće protiv nepoznatog počinitelja jer sumnjaju da je netko iz nove hale za proizvodnju salonitnih cijevi ukrao 260 metara kabla čija je vrijednost procijenjena na 30 tisuća kuna. Slučaj im je prijavio Jozo Marić, povjerenik HUS-a za Dalmaciju, koji za to optužuje radnike Adriatica Blizne. Kabel je nestao između 12. travnja i 19. svibnja. Iz Salonita su na Marićevu prijavu odgovorili također prijavom. Policija je prije dva dana od Državnog odvjetništva dobila nalog da provede istragu i utvrdi jesu li sindikalisti i radnici počinili kaznena djela nepovredivosti doma i uništenja te oštećenja tuđe stvari kada su krajem ožujka toljagama razvalili vrata tvornice.

– Neka oni rade što hoće. Ti su radnici tamo radili, porta je bila otvorena, a s nama je bila policija. Koliko je meni poznato, i u policijskom izvješću kaže se da je tada bilo sve u redu. Neka utvrde što se sve događa u tvornici, a radi se nezakonito. Najgore je od svega to što im je to dopustio Trgovački sud. Snimili smo kamion koji je iz tvornice odvozio kontaminirani otpad, što dokazuje da u Salonitu nema govora o sanaciji i dekontaminaciji, a inspekcije bi trebale provesti nadzor i utvrditi nezakonitosti – kazao je Marić.

Protiv njega i Marka Mikačića, predstavnika HUS-a za Salonit, policija je tada podnijela prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira te uništenja i oštećenja tuđe stvari. Zbog razbijenog stakla nastala je šteta od 500 kuna. U četvrtak je 70-ak radnika predvođenih Marićem došlo u Vranjic izbaciti iz tvornice radnike Adriatica Blizne, tvrtke kojoj je povjerena sanacija. Uspjeli su na miran način izvesti desetak radnika, a Marić je potom zavario vrata starog pogona.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar florenz
florenz
08:29 26.05.2010.

Prijava sindikalista i radnika ušlih u \"Salonit\" imala bi smisla da su protupravno ušli u prostorije tvornice radi osobne koristi. Svojim su činjenjem, suprotno tome, dokazali legaliziranu devastaciju imovine pod stečajem a krivi mogu biti samo radi razbijenog stakla. Po istoj logici tužba bi slijedila i vatrogasce koji razbiju nečiji izlog ili vrata radi gašenja požara.

JA
jankoprekobrda
12:28 26.05.2010.

Tako je to kada KORUMPIRANI SISTEM brani korumpirane stecajne upravitelje i sudce, od naroda (radnika) koji vise nisu vidjeli izlaza do osobno rijesavati problem koji su organi sistema trebali rijesiti. No izgleda da svi ti KORUMPIRANI organi vise slice organimama koje ostartijeli muski dio nosi medu nogama, dakle glava organe kojoj pamet iscurila, nema ni ociju ni usiju ni nosa, a sa vremenom je izgubila i sve osijecaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije