Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već 5 dana u štajku

Radnici farme Senkovac nisu dobili plaće, nastavljaju štrajk

senkovac (1)
Foto: Maja Šantoši
1/3
21.11.2012.
u 09:55

U strahu za svoje radno mjesto, gotovo 70-ak radnika potvrđuje da neće na farmi obavljati nikakve poslove osim hranjenja svinja te nužnih održavanja torova za svinje poput čišćenja te sličnih djelatnosti.

SLATINA/SENKOVAC – Radnici farme Senkovac već su peti dan u štrajku koji nastavljaju do daljnjeg, sve dok im se ne isplate tri plaće.

Radnici su u subotu počeli štrajk jer im direktor farme Zoran Cikuš već mjesecima ne odgovara na pozive i zamolbe za objašnjenje razloga neisplate plaća koje su odavno zaradili.

U strahu za svoje radno mjesto, gotovo 70-ak radnika potvrđuje da neće na farmi obavljati nikakve poslove osim hranjenja svinja te nužnih održavanja torova za svinje poput čišćenja te sličnih djelatnosti.

Iako je obećao, Cikuš se u subotu nije pojavio pred radnicima koji su tada krenuli u štrajk predvođeni predsjednikom sindikata Nedeljkom Benkom, no telefonski im je obećao isplatiti dvije plaće u ponedjeljak. Prolazi i srijeda, ali od spomenutih plaća ni lipe. Danas direktor daje novu informaciju, a to je da su računi firme blokirani te da nema mogućnost za isplatu plaća, ali da će pokušati nešto smisliti.

Radnici su potpuno obeshrabreni te se boje da od svih tih pustih obećanja neće biti ništa. Poručuju da s humanim ophođenjem prema životinjama nastavljaju, ali sve ostale radove odbijaju raditi do daljnjeg. Neslužbeno doznajemo da će se danas održati sastanak direktora farme Senkovac Zorana Cikuša s predstavnicima Hypo banke koji bi pomogli u rješavanju ovog spora te pokušali pronaći povoljno rješenje za radnike.

>>Radnicima farme Senkovac u ponedjeljak dvije plaće?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije