Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed pred HFP-om

Radnici: Dignite kredit i dajte nam plaće, HFP: Pa nismo mi bankomat

prosvjed, hfp
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/4
15.03.2010.
u 16:51

Na sastanku sindikalnih povjerenika s predsjednikom HFP-a Vedranom Duvnjakom postignut je dogovor.

Nizu prosvjeda koji u zadnje vrijeme potresaju Hrvatsku pridružili su se danas i radnici Cluba Adriatic, turističke tvrtke u stopostotnom vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP).

Poziv premijerki

S transparentima i zviždaljkama radnici iz Dalmacije, Istre i Kvarnera zaustavili su se ispred HFP-a, u Ulici Ivana Lučića, i tražili isplatu zadnje tri plaće i osiguranje novca za pripremu nadolazeće turističke sezone.

– Na sastanku u Fondu još 25. siječnja obećano nam je da će se podići kredit i isplatiti plaće te pripremiti sve za sezonu. No ništa od toga nije učinjeno – rekao je Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, i pozvao premijerku Jadranku Kosor da razriješi čvor koji se zove Club Adriatic.

Krhki dogovor

Eduard Andrić, predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske, kaže da je potrebno oko pet do šest milijuna kuna da se radnicima isplate plaće i osigura početak turističke sezone.

– Treba se omogućiti da se sezona odradi, jer ako se to ne napravi, ponovno izlazimo na ulice – najavio je Andrić, a prosvjednici dobacili da će štrajkati kad dođu gosti.

Vedran Duvnjak, predsjednik HFP-a razgovarao je jučer sa sindikalnim povjerenicima i dogovoreno je da će HFP pokušati do 22. ožujka stvoriti uvjete da podigne kredit za isplatu plaća, a da će se do 29. ožujka probati naći način privatizacije Cluba Adriatic.

– HFP nije bankomat pa da svima isplaćujemo pozajmice. U idućih 15 dana moramo odrediti što i kako s Clubom Adriatic koji je osnovan 2002. godine da privremeno zbrine ljude i riješi imovinsko-pravne odnose. No on se počeo baviti turizmom pa treba stvoriti pretpostavke da se to sve proda - rekao je Duvnjak.

Ključne riječi
hfp

Komentara 2

DU
Deleted user
21:33 15.03.2010.

Niste bankomat, ali love za najam Audija za onoga klinca, vjerojatno nećaka nekoga barbe,( mjesečno 17 000 kuna ) imate.

OB
-obrisani-
15:08 16.03.2010.

Ma dok se nedesi narod kao u Grčkoj u ovoj državi nema kruha za radnike ,svi su oni isti -bili iz HDZ,SDP ili HNS ILI IDS sebi kupuju jahte vile itd itd a radnike ko j..e!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije