Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARCINOM GUŠTERAČE

Radiochirurgia ima svjetske rezultate

Radiochirurgija
Foto: Robert Anic/PIXSELL
12.06.2019.
u 19:22

Članovi tima Radiochirugije Zagreb na 14. Međunarodnom kongresu steretaksijske radiokirurgije održali su predavanje o liječenju lokalno uznapredovalog karcinoma gušterače, ali i predstavili rezultate korištenja najsuvremenije metode liječenja

Radiochirurgia Zagreb po rezultatima liječenja inoperabilnog karcinoma gušterače svrstala se među najuspješnije klinike u svijetu. Naime, svih 30 pacijenata koji se s tom dijagnozom liječe u Radiochirurgiji nakon provedenog liječenja još uvijek su stabilno.

To je uspjeh s kojim se do sada nije mogla pohvaliti nijedna svjetska poliklinika pa je domaći tim liječnika svoje rezultate predstavio na jednom od najvažnijih stručnih kongresa.

Članovi tima Radiochirurgije Zagreb, dr. Hrvoje Kaučić te fizičari Domagoj Kosmina i Adlan Čehobašić na 14. Međunarodnom kongresu stereotaksijske radiokirurgije, koji se održava u Rio de Janeiru, svjetskoj stručnoj javnosti održali su predavanje o liječenju lokalno uznapredovalog karcinoma gušterače i predstavili rezultate korištenja najsuvremenije metode liječenja ovakvog oblika karcinoma koja se zasniva na preciznom praćenju gibanja tumora gušterače.

Stručnjaci Radiochirurgije Zagreb ovakav oblik liječenja provode već dvije godine koristeći Calypso, sustav za praćenje micanja tumora u realnom vremenu američke tvrtke Varian.

Radiochirurgia Zagreb na raspolaganju ima EDGE, najsuvremeniji sustav za radioterapiju i radiokirurgiju američke tvrtke Varian, dok se za dijagnostičke pretrage koriste najmodernijim uređajima tvrtke Siemens – uređajem za magnetsku rezonanciju jačine tri tesla i CT uređajem ultraniske doze zračenja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije