Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Povratak Radimira Čačića: Predugo smo stajali

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/2
Autori: Ivica Beti, Hina
04.06.2017.
u 22:00

Čačić je osvojio 62,46 posto glasova, a Štromar 31,61 posto glasova

Radimir Čačić novi je župan Varaždinske županije sudeći prema privremenim rezultatima drugog kruga lokalnih izbora.

Čačić je osvojio 62,46 psoto glasova, a Predrag Štromar 31,61 posto. 

Predrag Štromar (HNS), koji je nakon prvog kruga imao znatnu prednost, priznao je poraz i čestitao Čačiću na pobjedi.

- Nadam se da će nastaviti s projektima koje smo započeli i pripremili - rekao je Štromar.

Čačić je u izjavi za Hinu rekao da su rezultati ankete govorili o njegovoj pobjedi iako je bilo nekih nepredvidivih faktora.

"Ništa nije neočekivano. Naše ankete bile su potpuno jasne i za prvi i drugi krug koje su govorile 55:45. To je bilo teško stići iako je bilo jako puno faktora koje ne možete predvidjeti, a to je realna činjenica da HDZ nije imao svojeg kandidata, a SDP je svojega izgubio. Čačić je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za njega. Dodao je da očekuje suradnju svih u županiji.

"Očekujem apsolutno suradnju svih na projektima koji ovog trenutka čekaju da se pokrenu. Predugo smo stajali. Očekujemo maksimalnu suradnju i s Vladom. Očekujem da se Varaždinska županija vrati na poziciju lidera Hrvatske, rekao je Čačić.  Najavio je da će prvo pogledati kakva je stvarna situacija s projektima, a nakon toga kreću dogovori o suradnji.  Poziv je uputio svima i HNS-u. S Ivanom Čehokom, novim varaždinskom gradonačelnikom, suradnja nije upitna rekao je Čačić i ocijenio da se u Varaždinu najviše napravilo kada je on  bio župan  (2005.-2008.), a Čehok gradonačelnik.

Dodadašnji župan Štromar  je čestitao Čačiću riječima da, iako je izlaznost bila vrlo mala, on je dobio više glasova i bit će novi župan. "Zahvaljujem svima koji su glasali za mene i moj program, a onima koji nisu, koji su za gospodina Čačića,  nadam se da će imati sreću i da će Čačić nastaviti sa svim projektima koje smo počeli i pripremili", zaključio je Štromar.

Inače, Čačićevi reformisti u Županijskoj skupštini imaju sedam mandata. Najviše ima koalicija HNS-SDP-HSU-HSS-Hrvatski laburisti-  19. HDZ ima 13 mandata, a Živi zid dva.

Sve o lokalnim izborima čitajte OVDJE. 

1/66

Komentara 15

Avatar alien79
alien79
21:14 04.06.2017.

Koga Bujanec ugosti u emisiji taj pobjedi na izborima. Bujanec isprskao ljevičare i indexaše

MA
Majur
21:02 04.06.2017.

Čačić i Čehok.....optužnice,kriminal i lopovluk se isplate.....laku noć pameti....zadnji nek ugasi svjetlo.

DU
Deleted user
20:50 04.06.2017.

Onda se mi pitamo zasto nam je kako je....dragi moj hrvatski narode i hrvatski gradjani- ....dalje sami snislite sta sam htio reci..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije