Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optimistične najave

Radimir Čačić: Dosegnuli smo dno, sada krećemo prema gore

\'27.02.2012., Zagreb - Radimir Cacic, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/Pixsell
23.03.2012.
u 21:53

Čačić je za HTV najavio pokretanje projekata u travnju i svibnju koji će početi smanjivati nezaposlenost.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić gostujući u HTV-ovom Dnevniku komentirao je posljednje podatke nezaposlenosti istaknuvši da je i prije najavio da je očekivanje oko 350.000 nezaposlenih, čemu smo se i približili.

Za gospodarsku krizu Čačić je rekao da smo dosegnuli dno i da krećemo prema gore. Najavio je pokretanje projekata u travnju i svibnju koji će, kako kaže, početi smanjivati nezaposlenost.

– Bit će to investicijski ciklus od nekoliko stotina milijuna kuna i nekoliko stotina natječaja. Najveća investicija je Plomin od 800 milijuna eura – rekao je Čačić za HTV.

U vezi s brodogradnjom rekao je da su Vlada i Europska komisija vrlo ozbiljno pristupile programu njezina restrukturiranja. Ne vjeruje da je sindikat protiv tvrtke DIV koja je odabrana za kupnju Brodosplita. Za 3. maj i Brodotrogir postoji nekoliko opcija iz Hrvatske i svijeta, a rezultat će u roku od 90 dana biti program restrukturiranja bez stečaja, najavio je Čačić, prenosi HRT. Za brodogradilište Kraljevicu koje ide u stečaj kazao je da je Vlada osigurala sredstva koja radnicima pripadaju.

>>Cijeli intervju pogledajte ovdje

Komentara 154

Avatar mjurisi2
mjurisi2
08:36 24.03.2012.

Ovaj Čačić je toliko bez obraza da je to pravo dno kakvo još nije viđeno od ljudske rase. Nitko nikad nije brže upropastio zemlju kao ova vlada.

KU
kukuriku
14:13 24.03.2012.

dsimunk3,..to je slicna politicka rjec´, ala-\"meljoralizacija\"..., ali nikad ne kazú \"za koga cé biti bolje..\"

OB
-obrisani-
08:58 24.03.2012.

dosegnuli dno ? :)) samo ambis je dno.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije