Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U epicentru hladnog rata
Povratak na članak

Rade Končar je već 1959. imao svoju 'ćeliju' u Švicarskoj

Jugoslavija je izašla iz CERN-a zato što joj nije bila isporučena obećana nuklearna tehnologija. Tada se ponovno okrenula Rusima

Komentari 10

DU
Deleted user
08:11 11.12.2018.

Plesala je dugo ta kuja srboslavija, sad pleše samo tamo gdje nema duševnog mira. Oklopi su razni a Hrvat nikad neće biti Jugoslaven ... Bog i Hrvati

VL
Avatar Snijeg
Snijeg
03:02 11.12.2018.

..kako bi bilo super da postanemo znanstvena zemlja, ponovno...

VL
MI
miso
01:18 11.12.2018.

... Rezultat je uvijek jasan. Mi se ne možemo pravo probiti na svjetskim tržištima, pa i u znanosti, ne zbog našeg oskudnog osobnog znanja ili nedostatka volje, već zbog jalovih financijskih mogućnosti društva ili ogoljelih preostalih tvrtki. ... Rade Končar je u našim razmjerima bio gigant (24 tisuće zaposlenih) i mogao je proizvesti vrlo kvalitetnu opremu, kao što se i spominje u ovom članku. Zato mi individualno i postižemo zapažene rezultate, a timski, gdje su potrebna veća ulaganja to i ne možemo.

VL
GA
Gastarbeiter2
06:17 11.12.2018.

Ja sam do danas mislio da prije 1992 nije ničega bilo nego da je naša povijest tada počela. Pa bih zamolio VL da nam ne objavljuje ovakve vijesti, ja želim da ostanem u tom ubjedjenju. A i to me malo bolje zanosi u desno.

VL
Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
00:31 11.12.2018.

Ahaa... Kog zaboli što za legendu o Alititu i njegovih sedam sekretara CERNA-a...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.