Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH JE ZAVLADAO ZEMLJOM

Rađa se 'talibanistan': Afganistan nakon odlaska Amerikanaca tone u novi građanski rat

18.07.2021.
u 08:17

Nakon povlačenja saveznika iz Afganistana ne otvara se samo pitanje tko će vladati u Kabulu, još je važnije koja će sila izbiti u prvi plan kad je riječ o ovoj geoekonomski važnoj zemlji

Komentara 41

Avatar horuk
horuk
09:51 18.07.2021.

Problem je da vracanje Afganistana u kameno doba islamskog primitivizma i barbarstva nije samo neugodno za obicnoga Afganca koji nije zlonamjeran. Problem su posljedice u regiji jer taj talibanski pohod nece tek tako stati samo na granicama maticne zemlje. Problem za nas su izbejglice koje ce u svakome slucaju masovno dolaziti i destabilizirati sve zemlje na putu. Naravno i najvise onu zemlju u koju bjeze ne zeleci (i u ne mogucnosti) rijesiti se primitivnih i brutalnih navika koje su obicaj u njihovoj zemlji. Zadnji slucaj silovanje i ubijanje 13ogodsnje djevocice u Becu.

HO
homophob
08:52 18.07.2021.

Nacije, jednako kao covjek, trebaju vremena za odrastanje. Izgleda da se ne moze preskociti iz pelena u odrasla covjeka niti drustvo nemoze postati napredna demokracija bez razdoblja bolnog odrastanja preko divljastva, barbarstva, primitivnih razbojnika/gusara, industrijaliziranih osvajaca do bonacno odumirucih civiliziranih perverta. Talibani su izasli iz divljastva i odrastaju barbarima. uzalud sva volja, pomoc i novac oni moraju proci svoje razdoblje prije nego postanu civilizirani. Slicno je bilo s Irancima: Sah Reza je utrosio silne novce na skolovanje, industriju, uljudenje ali narod je brze-bolje ugrabio priliku vratiti se u primitivizam tisucu godina pod uzdama ajatolaha.

Avatar Member berries
Member berries
09:18 18.07.2021.

Promjene dolazi samo iznutra. Kako za pojedince, tako za države. Nitko im ne može donijeti demokraciju i uređeno društvo osim njih samih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije