Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet poskupljenje

Rad pročistača plaćat će i oni koji nisu priključeni na kanalizaciju

'31.01.2012., Karlovac - Odrzana konferencija za medije u sklopu koje je i organiziran obilazak procistaca otpadnih voda. Crpna stanica. Photo: Dominik Grguric/PIXSELL'
'Dominik Grguric/PIXSELL'
14.02.2012.
u 09:52

Za rad pročistača koji godišnje stoji 1,26 milijuna eura izdvajat će i Dugorešani koji će ga također koristiti, ali i žitelji općine Barilović koji se tek planiraju priključiti

Karlovački pročistač otpadnih voda uskoro će, nakon obavljenog tehničkog prijema i službeno početi raditi. Cijena njegova jednogodišnjeg rada iznosi 1,260.000 eura. Taj iznos morat će podmiriti korisnici usluga, točnije građani. Zbog toga svi Karlovčani mogu očekivati veće iznose na računima komunalnih usluga.

Četiri varijante

– Zasad nemamo točan podatak koliko će povećanje računa iznositi, iako je sigurno da će do poskupljenja doći jer cijenu rada pročistača moramo platiti. Točan model još nije utvrđen, a razmatramo četiri različite varijante. Naknada za rad pročistača bit će vezana uz količinu potrošene vode. Jasno je da voda ne može negdje nestati, nego će u konačnici završavati na pročistaču. Taj račun će plaćati svi, uključujući i građane Duge Rese koji će se priključiti na karlovački kanalizacijski sustav, kao i žitelji općine Barilović koji imaju namjeru to učiniti – tvrdi dogradonačelnica Marina Kolaković.

Plaćanja većih komunalnih nameta neće biti pošteđen niti jedan potrošač, bez obzira je li priključen na kanalizacijski sustav ili nije. Taj podatak u posljednje vrijeme izazvao je niz različitih reakcija. Građani se bune protiv plaćanja rada pročistača tvrdeći da njihove otpadne vode odlaze u septičke jame i nemaju veze s novim kanalizacijskim sustavom. S druge strane u Gradu tvrde da to nije točno.

Čišćenje septičkih jama

– Rad pročistača moraju platiti čak i oni sa septičkim jamama jer i njihov sadržaj završi na pročistaču. Naravno da i to treba utvrditi. Možemo, primjerice, organizirati čišćenje septičke jame dva puta godišnje – predlaže Kolaković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije