Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virovitički centar

P.V.T. još nije platio 5,6 milijuna kuna za novi šoping centar

'podravina i bilogora, virovitica, arhiv sa potpisivanja ugovora o izgradnji velikog trgovackog centra u ozujku ove godine - do danas ni kuna nije stigla u gradski proracun od cijelog projekta snimila
'Marija Lovrenc/VLM'
23.09.2010.
u 16:25

Gradska uprava rok plaćanja produljila je za 30 dana i ako novac ne sjedne, ugovor se poništava i ide novi natječaj za parcelu.

Prošlo je pola godine otkako je virovitička uprava s predstavnicima tvrtke P.V.T. d.o.o., članom holdinga Oportunitas, potpisala ugovor o prodaji zemljišta u Poduzetničkoj zoni III za gradnju velikog trgovačkog centra vrijednog 16 milijuna eura, a do danas u gradski proračun od cijelog projekta nije stigla ni lipa.

Jučer je probijen i rok za plaćanje zemljišta vrijednog 5,6 milijuna kuna, na kojem bi se do 2012. godine trebala izgraditi novi šoping centar s 50 lokala koji bi trebali omogućiti zaposlenje za 270 ljudi, pa gradska uprava smišlja načine kako projekt zadržati, ali i upozoriti ulagača da ugovor ne shvati olako.

– Ulagači su naišli na određene poslovne probleme zbog kojih nisu mogli ispoštovati rok, pa smo ga odlučili produžiti na dodatnih 30 dana, što je razuman potez s obzirom na nastale okolnosti. Došlo je do problema u idejnom projektu, koji su morali nekoliko puta mijenjati i sada čekaju na odgovor banaka o kojima ovise – objasnio je privremeni pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Matija Mustač.

Naglasio je da će u slučaju da ulagači ne ispoštuju novi rok za plaćanje, grad biti primoran ugovor poništiti i parcelu dati na novi natječaj.

– Mi smo se osigurali i u slučaju da ulagači ne stignu na vrijeme platiti cijeli iznos. Gradu ostaje deset posto, odnosno pola milijuna kuna od vrijednosti prodanog zemljišta, no vjerujem da će ovaj rok ulagači ipak poštovati – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Komentara 1

VI
Vito
07:46 24.09.2010.

Oportunitas Oportun (iatinski - opportunus) - ...koji je \"s ruke\" ...sporazumaštvo ...čovjek koji se kreće \"po liniji manjeg otpora\" ...pristaša buržoazije u radničkom pokretu Produženje od 30 dana znači da se cijenjaku oko mita i korupcije, kako to podijeliti ii i prilagoditi zakonskim okvirima. Moram vas podsjetiti da se nešto slično dogodilo u Zagrebu sa \"Zagrebčankom\" i radićem koji je \"kupio\" zemljište, a onda nije platio niti lipe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije