Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 godina od katastrofe u černobilju
Povratak na članak

Putovanje u zonu smrti i poharane gradove duhova

Prošlo je 30 godina od katastrofe u černobiljskoj nuklearnoj elektrani, a danas je u gradovima Černobilju i Pripjatu dozvoljeno obavljanje turističke djelatnosti

Komentari 8

Avatar Dr Evil
Dr Evil
09:56 26.04.2016.

imamo i mi gradove duhove...gdje je na vlasti hadeze

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:01 26.04.2016.

zanimljivo u cijeloj priči da se uz tu nesreću nikad ne spomene uzrok nesreće. a to nije nesreća, nego šteta koju su napravili zaposlenici te elektrane. nesreća se dogodi,a ovo se radilo! ekipa je u postupku gašenja reaktora, radi zamjeneene goriva, htjela još malo iz reaktora izvući, pa isključila sve sigurnosne mehanizme, temperatura se digla, usporivači više nisu radili, i katastrofa je bila tu. ne neka loša nesigurna ruska tehnika. što onda reći za fukušimu, koja je u okoliš bacila više radioaktivnosti nego ijedan 'nesreća' prije. zanimljivo je u ovoj tuzi ipak vidjeti snagu prirode. polako se život, onaj biljni i životinjski, normalizira. u par generacija genetika odradi svoje, popravi, zakrpa, oštećenja. ovo je istraživački laboratorij na otvorenome. pouka svima kako je tehnologija tu, za nas, ali može biti i protiv nas. nema jeftinije energije od nuklearki. to ćete shvatiti kroz 15 godina, kad budu naftu opteretili kojekakvim kaznenim porezima, a vi biste se vozikali na struju. koju odnekud morate imati, dobiti. a sunca i vjetra nemate uvijek, a kad ih i imate, odmah potrošite. jel se sjećate gdje ste bili u tom trenu, kad su objavili tu vijest? 'ružili' u jajima, na poslu bili, u školi?

VL
Avatar Matija22
Matija22
09:50 26.04.2016.

jadni ukrajinci rus im u zrak digao elektranu uzeo im njihove nuklearne rakete 90-tih da im poslije može Krim uzeti

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:44 26.04.2016.

Matija@ ok, pretpostavimo navijačke sklonosti, realnim pokazateljima. Uzmimo dakle pokazatelje prije "rata koji im je nametnuo rus dok je viktorija nuland dijelila kolače na majdanu". Prije rata, najrazvijeniji dio Ukrajine je njen istočni dio, gdje je standard bio za 1/3/3 veći nego u ostatku ukrajine, više od 70% trgovinske razmjene su ostvarivali sa Rusijom. Plaće i mirovine su bile veće nego danas, inflacija u granicama. Trenutna situacija je takva da je vanjski dug Ukrajine enormno narastao, izvoz gotovo da i nema (zašto ne izvoze u EU) inflacija je 350%, plaće i mirovine su niže za 40% i tako dalje i tako dalje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.