Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čekali su satima

Putnica iz Hamburga: Bili smo umorni, gladni i žedni. Posada nam je donijela čašu vode i kocku čokolade

Drama na aerodromu u Hamburgu, muškarac probio ogradu automobilom i pucao
Foto: Bodo Marks/DPA
1/9
05.11.2023.
u 17:37

Nismo znali što se događa, posada nam nije ništa govorila, a onda su počele pristizati informacije iz medija,

Alina Tuider iz Austrije bila je jedna od putnica koja se nalazila u avionu za Beč, koji je trebao poletjeti sinoć u 20 sati, ali je putovanje prekinuto zbog talačke krize na aerodromu u Hamburgu . "Čula sam pucnjavu, ali u tom trenutku nisam znala što se događa pa o tome nisam previše razmišljala", opisala je svoje prve reakcije za 24 sata

Avion u kojem se nalazila Alina bio je među mnogim drugim avionima na aerodromu koji su bili prisiljeni stati zbog sigurnosnih problema. "Nismo znali što se događa, posada nam nije ništa govorila, a onda su počele pristizati informacije iz medija," dodaje. Nakon što su primijetili dolazak policijskih vozila na stotinjak metara od njihova aviona, putnici su shvatili ozbiljnost situacije. 

POVEZANI ČLANCI:

 "Bili smo umorni, gladni i žedni. Posada nam je donijela malu čašu vode i kockicu čokolade," dodaje Alina. Nakon sat vremena čekanja, pilot je obavijestio putnike da će avion morati biti premješten iz sigurnosnih razloga na drugu lokaciju, gdje su proveli još dva sata. Evakuacija njihovog aviona bila je tek u jedan ujutro. Alina ističe da nije bilo dovoljno hrane i kako su se neke aviokompanije bolje pobrinule za svoje putnike nego njena. 

Podsjetimo, u subotu oko 20 sati, naoružani muškarac iz Turske, star 35 godina, probio je ogradu zračne luke vozilom marke Audi bez registracija. Više puta je pucao u zrak, a u autu je držao četverogodišnju djevojčicu kao taoca, koju je oteo od majke s namjerom da je odvede u Tursku. Nakon pregovora tijekom noći, talačka kriza je okončana u nedjelju oko 14:40 sati, kada se muškarac predao policiji. Djevojčica je, srećom, neozlijeđena.

VIDEO Talačka kriza u Hamburgu

Komentara 4

XA
xaron
20:34 05.11.2023.

Nema iznenadjenja, po srijedi je Turčin .

V0
Vlaskoulicanec4.0
22:02 05.11.2023.

Opet jedna tik-tokovica koja preko drame drugih želi postati popularna! U avionu iz Hamburga za Beč hrane nema. Imaju čokoladice i nešto slatkiša. I šta su trebali napraviti? Naručiti pizzu za putnike? Cijeli aerodrom je bio u opsadnim stanju, a ova kuka jer joj u ta tri sata nisu servirali meni sa 5 slijedova...

KR
Kradezeovac
18:21 05.11.2023.

A šta je dama htjela, Bečki odrezak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije