Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNI ČOVJEK RUSIJE

Putin protiv istospolnih brakova: 'Dok god sam predsjednik, to se neće dogoditi'

Vladimir Putin
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.02.2020.
u 08:28

Javno promicanje homoseksualnosti kriminalno je djelo u Rusiji, po zakonu koji je Putin potpisao 2013. godine.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je poručio kako Rusija neće legalizirati istospolne brakove dok god je on na vlasti.

"Dok god sam predsjednik, to se neće dogoditi", kazao je na sastanku na kojem se raspravljalo o potencijalnim izmjenama ustava, prenose državni mediji. 

Javno promicanje homoseksualnosti kriminalno je djelo u Rusiji, po zakonu koji je Putin potpisao 2013. godine. 

67-godišnji Putin je kao predsjednik i premijer na vlasti već dva desetljeća, a trenutni mandat mu istječe 2024. godine. Najdugovječniji je ruski ili sovjetski čelnik od Josifa Staljina.

Neki od amandmana ustava koji se razmatraju mogli bi mu omogućiti da zadrži vlast i nakon isteka trenutnog mandata, kao premijer s proširenim ovlastima, doživotni senator ili čelnik savjetodavnog Državnog vijeća.

Video: Zagreb Pride 2019. 

 

Komentara 48

DU
Deleted user
09:26 14.02.2020.

Bravo Putin.Dosta srozavanja moralnih načela s nečijim bolesnim pogledima na društvo.

IV
ivanbalic
09:07 14.02.2020.

E sada ce zapadni diktatori,da uvedu sankcije Rusiji,zbog Putina,jer europa i zapad su puni te prljave bolesti zvane gayevi,i lezbe.

Avatar navijač
navijač
08:53 14.02.2020.

Evo kako izgleda SUVERENA država i lider nacije - čestitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije