Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putin otišao na Krim

Novi sukobi u Ukrajini: 8 mrtvih u Mariupolu

Vladimir Putin,Krim
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/13
09.05.2014.
u 14:49

U sjeni Putinova dolaska u žarište krize, Ukrajina danas bilježi nove sukobe koji su odnijeli osam života

Ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je na Krim, ukrajinski poluotok koji je Rusija anektirala u ožujku. Odlazak na obilježavanje Dana pobjede na Krimu uslijedio je nakon jutrošnje vojne parade u Moskvi kojom je također obilježena konačna pobjeda sovjetskih snaga nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, javlja BBC.

U govoru okupljenima na Crvenom trgu u Moskvi Putin je odao priznanje herojima Drugog svjetskog rata i obećao da će braniti ''domovinu''. Iako nije spominjao Ukrajinu, ruski predsjednik još jednom istaknuo je važnost vjernosti domovini.

– Ovo je praznik velikog trijumfa domoljublja kada svatko od nas bolno osjeća što znači biti vjeran domovini i koliko je važno braniti njene interese – kazao je Putin i potom se, unatoč protivljenju Zapada i njemačke kancelarke, uputio na anektirano područje. Angela Merkel ranije je ocijenila da bi takav Putinov potez samo izazvao veće tenzije u ionako podijeljenoj Ukrajini.

Njegov potez prvi je osudio glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen. – Mislim da je Putinov današnji posjet Krimu neprikladan – poručio je Rasmussen.

U sjeni Putinova dolaska u žarište krize, Ukrajina danas bilježi nove sukobe koji su odnijeli osam života. U Mariupolu su se ponovo sukobile proruske i proukrajinske snage i to na ulasku u sjedište postaje. Nakon žestokih sukoba, piše Reuters, zgradu su preuzeli prorusi. Ulice grada sada su puste, a u njima svako malo odjekuju pucnjevi.

>>Putin majstorski modelira umove zapadnjaka
 

Komentara 94

UN
unbekant
14:47 09.05.2014.

Zaista je sve fascinantno,ovaj Putin je strava od presjednika,covjek s principima,i hrabroscu,koja se odavno ni je vidjela u svjetu,respect care………………...

Avatar superhik74
superhik74
16:51 09.05.2014.

Nisam obavjesten da je NATO drzava, niti da je Ukrajina clanica te tvorevine, tako da ne znam sto ovaj Rasmussen baulja o necemu sto se njega po njegovoj funkciji ne tice. Do sada je navikao lupati protivno statutu NATO paktaa (po definiciji obrambeni savez) po jako razvijenim drzavama tipa Libija, medjutim kada mu se pruzi prilika da se pokaze protiv onih protiv kojih su NATO i stvorili (Rusa, naoruzanih do zuba, kao sto smo danas vidjeli na paradi u Moskvi) onda moze samo cviliti.

BC
bura.curba
19:40 09.05.2014.

selbivoje je napisao :....dokazni@..opet ti, no dobro ,evo ja cu ti odgovoriti na moj nacin,dakle: kosovo i krim nisu isto,jer iz krima nisu protjerani rusi, nego su oni tu imali i svoje vonicke baze, a na kosovu su protjerani Albanci,kao sto su fasisti protjerali zidove , i zbog toga sto je kosovo dozivjela ono sto krim nije mnoga ubistva itd..a i zbog toga sto su kosovo priznala vecina zemalja svijeta (drzave)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije