Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKO Kaštelanski zaljev

Pušten u rad kanalizacijski sustav Kaštela-Trogir

Divulje
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
28.04.2014.
u 15:29

Čak troje ministara, Branko Grčić, Anka Mrak Taritaš i Tihomir Jakovina, došli su u Resnik, na puštanje u rad kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir

Čak troje ministara, Branko Grčić, Anka Mrak Taritaš i Tihomir Jakovina, došli su u Resnik, na puštanje u rad kanalizacijskog sustava Kaštela-Trogir čime je i treći podsustav projekta Eko-Kaštelanski zaljev, jednog od najvećih infrastrukturnih projekata na Mediteranu, vrijedan preko dvije milijarde kuna, završen.

- Bez pretjerivanja, radi se o povijesnom projektu. Ovo je najveći projekt u Hrvatskoj ikad nas području vodoopskrbe i odvodnje s enormnim učincima na kvalitetu života u Kaštelanskom zaljevu – rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić napominjući kako možda nismo svjesni važnosti projekta jer nije dovršen i najavio kako će do 2018. godine 80 posto kućanstava biti spojeno na kanalizacijsku mrežu.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

(Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Anton Kovačev, direktor HBOR-a podsjetio je kako je Vlada još 1998. donijela odluku o ulasku u ovaj projekt kojega je financirala u iznosu od milijardu kuna.

Anka Mrak Taritaša govorila je o važnosti kvalitetne infrastrukture koja je temelj za budućnost cijelog prostora.

>> Studija izvedivosti stajat će 2,25 milijuna kuna

Komentara 13

KA
kafka
19:14 28.04.2014.

E kada bi nekako iskoristili taj sustav da se riješimo izmeta koji nam političkim odlukama zagorčavaju život.

AF
afer
20:05 28.04.2014.

trebali su ovi ministri prvi proći sustavom. bdw, ovaj projekt nema veze sa ovom garniturom.

HE
hercegovačkiponos
16:50 28.04.2014.

Trebali su iskoristiti priliku i pustiti vodu za ovo troje... Nadam se da bi ih daleko odnijelo, da ih više ne vidimo na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije