Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pupy'

Pupovac objavio poruku koju je primio u 2 ujutro: 'Nije prvi put...'

Milorad Pupovac
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
23.04.2018.
u 11:48

Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava – bilo gdje i bilo kad se pojavljivao – nije potpuna, rekao je Pupovac

Saborski zastupnik Milorad Pupovac objavio je danas tekst e-maila u kojem mu poručuju da je ustaški pozdrav ''Za dom spremni'' bio i ostat će "prastari (sic) hrvatski pozdrav".

U kratkom e-mailu Pupovca se naziva Pupy, a u potpisu je ZDS! i Mladen Kostić. Kopija poruke poslana je na niz drugih adresa, uključujući Andreja Plenkovića, Davora Bernardića, Željka Reinera...

Pupovac, koji je poruku podijelio na Facebooku rekavši da je poslana jučer u 2.05 ujutro, kaže da mu se ne obraćaju tako prvi put "ni e-mailom, ni Facebookom, ni pismom, a ni na ulici". 

"Vjerojatno nije prvi put ni na Dan sjećanja na žrtve Jasenovačkog logora, a nisam siguran je li prvi put da se isti šalje na znanje predsjednici, premijeru i predsjedniku Sabora. Prvi put sam odgovorio i objavio. Tek da se vidi koliko smo se navikli na to da je normalno da se i u vrijeme i na mjestu komemoracije žrtvama genocida/holokausta i ratnog zločina veliča pokret i režim koji je za njih odgovoran. Unatoč odluci Ustavnog suda i odredbi Kaznenog zakona prema kojoj je to kažnjivo djelo. Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava bilo gdje i bilo kad se on pojavljivao, nije potpuna. Iskazivanje pijeteta žrtvama jasenovačkim bez osude svega što veliča zločinačku NDH i ustaški pokret, predstavnici naroda žrtava i antifašisti kojima se šalju ovakve poruke teško mogu doživjeti kako bi trebalo", objavio je Pupovac.

Komentara 123

DU
Deleted user
12:14 23.04.2018.

Da se moglo birati, mi bi od 91-95 radije primili milijune takvih mailova nego granate koje su tvoji bacali po nama. To je razlika Pupy, vi nas granatama, a tebe boli mail.

HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
12:15 23.04.2018.

Pupy dok god 'džabalebariš' od mojih novaca zaboli me za tvoje mišljenje.

Avatar navijač
navijač
12:17 23.04.2018.

Vlade dolaze i odlaze a pozdrav ostaje dok je Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije