Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak

Pupovac: Nemoguće je da se svi zakoni izglasuju, kako to želi HDZ

'04.05.2011., SDSS, Ilica 16, Zagreb - Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'
1/3
19.10.2011.
u 16:53

Mislim da HDZ ima kvorum i ni u jednom trenutku nisam sumnjao da ga nema, rekao je Friščić

Nakon sat i pol dugog sastanka predsjednice Vlade Jadranke Kosor s HSS-ovcem Josipom Friščićem i SDSS-ovcem Miloradom Pupovcem, Friščić je izjavio da nitko nikada nije najavio raskid koalicije kao što se počelo pričati, pogotovo ne osam dana prije kraja.

– Mislim da HDZ ima kvorum i ni u jednom trenutku nisam sumnjao da ga nema, samo je stvar jesu li svi došli na glasovanje ili ne. Ono što sam siguran je da nas je šest u klubu HSS-a i da će nas šest biti na glasovanju u petak, no svatko je preuzeo svoj dio obveze, i ako se ispune, a petak je blizu, onda će se pokazati da i Sabor i Vlada rade te da ćemo sve obveze koje smo preuzeli u skladu s dosadašnjim radom uspješno privesti kraju – rekao je Friščić, a na upit hoće li se glasovati o takozvanom Šeksovu zakonu (zakonu o ništetnosti), odgovorio je da je stvar predsjednika Sabora što će sve stavljati na dnevni red i glasovanje i na koji način će to napraviti.

Premijerka može računati na svoje i na HSS-ove glasove, a ostalo je stvar prebrojavanja, odnosno nije stvar prebrojavanja, to su određeni pregovori koji su već obavljeni i koji se još uvijek vode u dobrom ozračju – objasnio je Josip Friščić zašto vjeruje da vladajuća koalicija ima potrebnih 77 glasova.

Milorad Pupovac izašao je iz Vlade desetak minuta nakon Friščića te ustanovio da su vodili dugi razgovor o tome kako stoji pretpostavka da se u normalnoj atmosferi završi ova sjednica Sabora te da se potrebno još usuglašavati oko zakona koji će se još odraditi. Na pitanje zbraja li netko u vladajućoj koaliciji ima li 77 glasova, rekao je kako se on nije bavio tom matematikom niti zna jesu li ostali.

– Nismo razgovarali o pojedinostima te hoćemo li glasovati o Šeksovu zakonu, iako je jasna pozicija SDSS-a o tom zakonu, koji mi ne možemo podržati – rekao je Pupovac te priznao da nije moguće da se baš svi zakoni rasprave i izglasuju, kako to želi HDZ.

– Oporba je napravila iskorak kada je pristala da se izglasuje pet europskih zakona, Deklaracija o europskim vrijednostima te odluke o raspuštanju Sabora i privremenom financiranju i sad je potrebno da vladajuća koalicija unutar sebe postigne neki dogovor – zaključio je Pupovac koji, izgleda, stalno zaboravlja da je i on dio vladajuće koalicije.

Komentara 47

OB
-obrisani-
11:12 20.10.2011.

dobro da...Jaca i Šeks. . ne donose ..............\"ZAKON....o.......ništetnosti\"...................NATO-a.....

DU
Deleted user
17:17 19.10.2011.

Ovog tipa treba šutnuti iz politike zajedno sa njegovim ljubljenim hdz-om.

Avatar patkovic
patkovic
22:18 19.10.2011.

oni su protiv zato što to nii šteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije