Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'HDZ iza prosvjeda'

Pupovac: Karamarko stvara imaginarne neprijatelje

milorad pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
19.10.2013.
u 11:12

Dobro je da se policija povlači iz Vukovara jer to ne stvara dobru atmosferu među ljudima i dobro je da ploče ostaju, smatra Pupovac.

- Jako sam zadovoljan dogovorom postignutim u Vukovaru, kazao je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a gostujući u emisiji Intervju tjedna na Radiju 101. 

Dobro je da se policija povlači iz Vukovara jer to ne stvara dobru atmosferu među ljudima i dobro je da ploče ostaju, smatra. 

Na pitanje tko stoji iza prosvjeda, Pupovac je kazao:

- HDZ je jedan od aktera koji je odlučio da mu HSP dr. Ante Starčević  bude pesnica,  a  tu su i braniteljske udruge i predstavnici Katoličke crkve. 

Kazao je i kako šef HDZ-a Tomislav Karamarko postaje svjestan opasnosti onih koji mu navodno pomažu, koju mu pružaju pravne savjete i koji ga tjeraju u stvaranje antikomunističke kampanje gdje komunizma nema ni u tramvajima  osim KPH koju je osnovao gostioničar. 

Optužio je Karamarka i za provođenje antiliberalne kampanje te antimanjinske kampanje. 

- Stvaraju se imaginarni neprijatelji, što je tipičan desničarski postupak. To je ozbiljan problem HDZ-a, kazao je Pupovac. 

Kaže  da je bilo  pokušaja da se porazi pravna država, ali nisu uspjeli. 

Što se tiče Josipovića, kaže kako je bio kritiziran jer je pozivajući na dialog u vezi dvojezičnosti  davao prostora za relativizaciju poteza vlade i izgledalo je kao da grupacije koje ne poštuju zakon imaju njegovu podršku. 

Na pitanje urednika Željka Matića da komentira to što Stožer traži moratorij od 10 godina na postavljanje ploča, odgovorio je: 

- Moratorij je zapravo završio, mirovna integracija je prošla i nije bilo ćirilićnih natpisa.

Volio bih doći na Ovčaru

- Volio bih ove godine posjetiti Vukovar i Ovčaru, najavio je Pupovac. 

- Razgovore smo već počeli voditi, kao i lani, ali ove godine tražimo drugi modalitet jer se plan prošle godine nije ostvario. Kada će biti ti, koji dan i kako, to još ne znamo, ali doći ću u skladu sa svojim uvjerenjem da moramo graditi zajedničko sjećanje, najavio je Pupovac. 

Kaže kako neće uvjetovati svoj posjet Ovčari ipak napominjući: 

- Osim tog strašnog stradanja Hrvata u Vukovaru u tom razdoblju postoji i stradanje srpskog naroda. Mi bismo htjeli da se oda i pijetet prema žrtvama srpske nacionalnosti, ali nećemo ništa uvjetovati.

Pupovac i SDSS podržat će Lex Perković. 

>>'U Hrvatskoj se trenutno provodi 'nasilje prema ćiriličnom pismu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije