Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policiju je pozvala Morattova supruga, majka njihova jednogodišnjeg djeteta

Pulski preobrat: Pucao u razbojnike, a ne u dužnike koji su radili na kući

pula
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
1/5
06.12.2009.
u 23:43

Iako se prvotno mislilo da su ubijeni Aleksandar Ausilio (39) ranjeni Denis Dukić (33) otplaćivali svoje dugove, oni su u kuću Massima Moratta došli kako bi ga opljačkali.

PULA - Prema najnovijim informacijama do kojih je došla policija u istrazi,  pucnjava u kojoj se dogodilo ubojstvo Aleksandra Ausilia (39) iz Rijeke te ranjavanje Denisa Dukića (33) iz Pule, na koje je pucao Massimo Moratti (36) iz Valbandona kraj Pule, nije se dogodila zbog dugova nego zbog pokušaja razbojstva.

Naime, prvotno se nagađalo kako je dvojac Ausilio-Dukić odrađivao dugovanje prema  Massimu Morattu radovima na njegovoj kući na adresi Montrion 105 i da je potom došlo do svađe i pucnjave u kojoj je smrtno stradao Ausilio, a ranjen Dukić.

No, do pucnjave je došlo jer su Ausilio i Dukić poslije 20 sati maskirani i naoružani došli u kuću obitelji Moratti kako bi opljačkali Massima Morrata, pokazala je istraga.

Prema neslužbenim informacijama pištolj koji je pronašla policija i kojim je usmrćen Ausilio isti je onaj kojim je dvojac pokušao počiniti pljačku.

Morrato i ranjeni Dukić se poznaju iz viđenja, a za sada nije utvrđeno da su postojali bilo kakvi dugovi o kojima su nagađali mediji. Dukić je još uvijek na liječenju u pulskoj bolnici i pod plicijskim nadzorom, a neslužbeno doznajemo da je priznao pokušaj razbojništva.

U kući bilo i dijete

Za vrijeme pucnjave u kući su bili i Dino Marinković (37) iz Fažane kraj Pule te Morattova supruga Dragana i njihovo jednogodišnje dijete. Neslužbeno se može doznati kako je u istoj kući, ali u zasebnom stanu koji im je kao vlasnica kuće ustupila Morattova supruga, s djevojkom, Draganinom sestrom, stanovao Denis Dukić, a taj je “aranžman” smetao Morattu.

U pucnjavi u kući Morrato je ubio Ausilija, a Dukiću prostrijelio rame, nakon čega je Dukić uspio oteturati do dvorišta gdje ga je policija i zatekla. Privedeni su Moratto i Marinković, a Morattova je supruga puštena nakon obavijesnog razgovora. Dukić je prevezen na liječenje u Opću bolnicu Pula. Uz prostrijeljeno rame, u tučnjavi mu je ozlijeđeno lice. Liječnici kažu da mu je stanje stabilno te da je izvan životne opasnosti.

Marinković, kako se neslužbeno doznaje, u obračunu najvjerojatnije nije sudjelovao. Navodno je u kući bio kao prijatelj Massima Moratta te mu je pomagao u uređivanju kuće.

Očevid je zbog mraka započeo danas ujutro i otegnuo se do kasnog popodneva. Poprište su tijekom noći osiguravali djelatnici PU istarske. Na mjesto događaja ujutro su stigli stručnjaci iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba koji su izuzete tragove poslali na analizu.

Ujutro je policija detektorom metala i uz pomoć policijskog psa tražila oružje ubojstva, a tijelo ubijenog Ausilija tijekom noći bilo je u hodniku kuće, gdje ga je policija po dolasku na mjesto zločina i zatekla kako krvav leži.

Neslužbeno doznajemo da je Massimo Moratto otprije poznat policiji i da ima podeblji dosje zbog krađa i provala, a navodno je evidentiran i zbog zlouporabe droga. I preostali sudionici obračuna poznati su policiji. Moratto je otac dvoje djece, jednog sa suprugom, a drugog iz prethodne veze. Prvi susjedi, koji u Šišanu borave  vikendom, kažu da dosad nikakvih incidenata nije bilo te da su Morattovi prilično mirna obitelj.

Riječ je o četvrtom slučaju ubojstva ove godine u Istri, uz pet žrtava ubojstva - dvije žene, dva muškarca i jedno dijete.

U 21 je sat istražnom sucu priveden osumnjičeni Massimo Moratto.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
21:46 07.12.2009.

Hehehe! Znao sam da su opet srbi krivi ovim vrlim komentatorima! Sva sreća pa postoje jer da ne postoje baš me zanima tko bi bio kriv!

SU
sudac
08:31 07.12.2009.

nista cudno za pulu, grad sa najvise ubojstava u hrvatskoj

KI
kiseljali
09:32 07.12.2009.

ma ljudi, pa nije sve u novcu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije