Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnici česme sp

'Puljiz je lažov. Oprostili su mu 300 mil. kn, a tvornica mora u stečaj!'

prosvjed,cesma,vinkovci,portal (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/5
29.08.2013.
u 12:53

Zašto ovamo ne dođe USKOK i DORH da vidi što se radi u Spačvi i Česmi? Puljizu su oprostili 300 milijuna na naša mora tvornica u u stečaj. On je lažljivac, kažu radnici Česme

Skupina od 50-tak radnika Česme SP d.o.o. iz Bjelovara prosvjedovala je danas ispred ulaza vinkovačkog drvoprerađivača Spačva d.d. u čijem su vlasništvu, nezadovoljni što im nisu isplaćene tri plaće, a i htjeli su razgovarati s predsjednikom Nadzornog odbora jer je za danas bila zakazana sjednica NO u Spačvi, no nije održana, vjerojatno zbog najavljenoga dolaska Bjelovarčana u Vinkovce. 

Organizatori kažu da bi ih bilo još više, ali je jedan autobus s 50-tak prosvjednika zbog kvara ostao na putu prema Vinkovcima. Šimo Orešković, predsjednik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, je rekao da su radnici, koji je u Česmi 129 nakon najnovijih otkaza, došli pred Spačvu prosvjedovati zbog neisplaćenih plaća za lipanj, srpanj i kolovoz. 

- Ovo je adresa na koju moramo kucati za rješenje naših problema. Spačva i direktor Dario Puljiz su 15. srpnja prekinuli proizvodnju u pogonu u Bjelovaru, navodno, zbog gubitaka koje je pogon stvarao. Nadam se da će Hrvatske šume i država kojoj je pripala nekretnina gdje je pogon u Bjelovaru i da će se nastaviti proizvodnja - rekao je Orešković, a član Radničkog vijeća, Franjo Šinko je bio posebno ogorčen na Darija Puljiza smatrajući ga najvećim krivcem za teškoće u koje je upala Česma. 

- Zašto ovamo ne dođe USKOK i DORH da vidi što se radi u Spačvi i Česmi? Puljizu su oprostili 300 milijuna, a naša mora tvornica u u stečaj. On je lažljivac. Preko noći je uzeo zemljište, a da mi to nismo ni znali. Mi Bjelovarčani smo branili Komletince i Otok, a on nas sada šalje u stečaj. On se vozi u Mercedesu i stanuje u vili, a mi bicikl - rekao je Šinko ogorčen kada je izašao s neuspjelih pregovora s Dariom Puljizem. Naime, Puljiz je primio petočlano izaslanstvo radnika, ali im je mogao samo reći kako nema novca za njihove plaće jer su blokirali skladište pa ne može isporučiti naručenu robu. Rezultate neuspjelih dogovora radnici ispred Spačve su dočekali s negodovanjem pa je bili i prijetnji da će ga dočekati kada bude izlazi s posla i da će otići pred njegovu kuću.

>>Tihomir Jakovina u Bjelovar dolazi sa spasonosnim rješenjem!?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije