Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdan

Puljić i Jandroković čestitali Uskrs: 'Kristovim uskrsnućem pobijeđena je smrt'

Želimir Puljić
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/3
20.04.2019.
u 11:42

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je u subotu uskrsnu čestitku u kojoj je zaželio da nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu.

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić poslao je uskrsne čestitke predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u kojima je istaknuo da nas Uskrsli poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima te ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama.

"Koristim prigodu zahvaliti za upućene čestitke i dobre želje uz svetkovinu Isusova Uskrsnuća koje je najsnažnije vrelo ljudske nade iz kojeg izvire snaga i radost Crkve. Jer, 'da Krist nije uskrsnuo, veli apostol Pavao, uzaludno bi bilo naše propovijedanje' (1 Kor 15,14) i neutemeljeno naše ufanje. Kristovim uskrsnućem, naime, pobijeđena je smrt i grijeh, a otvorena perspektiva vječnosti. Uskrsli nas stoga poziva i potiče promicati dobrotu, razumijevanje i solidarnost među ljudima i narodima. I ne umarati se to činiti unatoč kušnjama i brojnim zaprekama", naveo je u čestitki predsjednik HBK.

Podsjetio je da se među velikim nakanama, koje su vjernici diljem svijeta molili na Veliki petak, nalazi i ona za državne poglavare: „Neka Svemogući Gospodin upravi njihov um i srce po svojoj volji da traže mir i slobodu svih ljudi“.

Ta molitva koju su izgovarali i vjernici diljem naše domovine Hrvatske „za ljude koji su na vlasti“ s nakanom je da se „na cijelom svijetu ustali siguran mir i blagostanje naroda“.

"U tom duhu i u blagdanskom ozračju želim Vama, Vašoj obitelji i svim Vašim suradnicima sretne uskrsne blagdane uz obilje blagoslova, mudrosti i razboritosti u obavljanju časne i odgovorne službe.", stoji u čestitki nadbiskupa Puljića.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković poslao je u subotu uskrsnu čestitku u kojoj je zaželio da nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu.

"Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu te svim vjernicima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuće želim radostan Uskrs", poručio je Jandroković, koji je podsjetio da je Uskrs temelj kršćanske vjere koji unosi u živote vjernika božansko svjetlo – svjetlo istine i dobra koje pobjeđuje tamu smrti.

"Svjetlo Kristovog uskrsnuća stoga nam daje novu nadu i snagu te potvrđuje smisao našeg postojanja. I zato neka nam svjetlo današnjeg Uskrsa bude trajni svjedok na našem životnom putu na kojem ćemo se iskreno i ponizno obraćati dobru i ljubavi promičući ih na svim područjima našeg života i djelovanja.  A posebno, neka nas ovo uskrsno vrijeme potiče na zajedništvo i svakodnevnu brigu o svim slabijim i potrebitim osobama u našoj bližoj i široj zajednici kako bismo u duhu solidarnosti i pravednosti dalje razvijali našu domovinu. Jer 'samo tako ćemo pronaći pravdu, razvitak, istinsku slobodu, mir i sreću'", stoji u uskrsnoj čestitki predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

VIDEO Zagreb: Djeca na znanstvenoj radionici izradila elektroničku čestitku:

Komentara 4

BU
Bubalamala
23:53 20.04.2019.

" pobijeđena je smrt " odlično znači živjeti ćemo vječno ! Hura !

ĐU
Đueo
13:51 20.04.2019.

Sotonisti,antikristi,lažljivci,lopovi čestitaju Uskrs???

JU
junkerovkaputzapovlačenje
11:54 20.04.2019.

a saucha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije