Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješno spašavanje

Puklo jedro, pokvario se motor - Austrijanci spašeni kod Unija

jedrilica
Duško Marušić/PIXSELL
28.10.2012.
u 16:27

Tegljač Brodospas Alfa koji se nalazio u blizini Unija odmah je skrenuo s rute i krenuo u pomoć turistima koje je doteglio do otoka

Četvero austrijskih državljana spašeno je danas s jedrilice koja se pokvarila na tri milje od Unija kod otoka Lošinja. Poziv upomoć Austrijanci su uputili kad im je oko podneva puknulo jedro i pokvario se motor na 10-metarskoj jedrilici. 

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru sa sjedištem u Rijeci odmah je uputila u spašavanje plovilo Pomorske policije Trsat te tegljač Brodospas Alfa koji se nalazio u blizini, koji je odmah skrenuo s rute i krenuo u pomoć turistima u pogibelji.

Tegljač je jedrilicu i neozlijeđene turiste doteglio do Unija oko 16 sati, odakle će ih plovilo pomorske policije tegliti do Malog Lošinja.

Spašavanje je otežala snažna bura koja na tom mjesto puše jačinom od oko 30 čvorova, te četiri metra visoki valovi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije