Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS U SAD-U

Pucnjava u školi u Americi: Napadač mrtav, nekoliko ranjenih

Pucnjava u srednjoj školi u Americi
Screenshot/Twitter
Autori: Hina, Večernji.hr
04.01.2024.
u 16:32

Pucnjava se dogodila u srednjoj školi Perry prvog dana proljetnog semestra.

Nekoliko osoba ranjeno je u pucnjavi u srednjoj školi u Iowi u četvrtak ujutro, prvog dana nastave nakon praznika, rekli su dužnosnici.

Pucnjava u srednjoj školi Perry dogodila se oko 7:30 ujutro po lokalnom vremenu i rezultirala je "višestrukim žrtvama", rekao je Adam Infante, šerif okruga Dallas, na brifingu za novinare. Težina i točan broj ranjenih još se utvrđuje, rekao je. 

CNN i NBC News izvijestili su nakon brifinga da je napadač mrtav, pozivajući se na izvore iz policije. NBC je izvijestio da je napadač umro od samoranjavanja vatrenim oružjem.

ABC News je ranije izvijestio da je najmanje jedna osoba ubijena, pozivajući se na neimenovane policijske dužnosnike. Infante na brifingu nije potvrdio, ali ni demantirao to izvješće. Šerif je rekao da je napadač identificiran, ali nije otkrio više informacija.

VEZANI ČLANCI:

Agenti FBI-a i ATF-a poslani su na mjesto događaja, a američki državni odvjetnik obaviješten je o slučaju, rekao je glasnogovornik američkog ministarstva pravosuđa.

Pucnjava se dogodila u srednjoj školi Perry prvog dana proljetnog semestra. Perry, grad s otprilike 7.900 stanovnika, nalazi se oko 64 kilometara sjeverozapadno od Des Moinesa, glavnog grada savezne države. Nekolicina studenata i nastavnika nalazila se u zgradi u to vrijeme pošto nastava još nije počela, rekao je Infante.

Republikanski predsjednički kandidat Vivek Ramaswamy, poduzetnik koji je osnovao biotehnološku tvrtku, trebao je održati skup u Perryju, ali je događaj prenamijenio u molitvu nakon vijesti o pucnjavi, rekao je glasnogovornik kampanje.

Iowa će za 11 dana održati prvo natjecanje u SAD-u za republikansku predsjedničku nominaciju 2024. godine. "Molite se za zajednicu u Perryju, u Iowi ovog jutra", objavio je Ramaswamy na platformi X.

VIDEO Pucnjava na Sveučilištu u Pragu: Ima mrtvih i ozlijeđenih

Komentara 10

Avatar Barbie*
Barbie*
16:55 04.01.2024.

Ameri su već počeli koristiti umjetnu inteligenciju u cilju uspješnijeg ubijanja ljudi..

SL
slavenZadravec
20:32 04.01.2024.

Srećom su amerikanci dobro naoružani pa ..., ne čekaj ...

Avatar Art of Noise
Art of Noise
20:28 04.01.2024.

To je tamo normalno, ka' dobar dan. Ne treba druge time/njima zamarati. Više smo i otupili na to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije