Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije riječ o terorizmu

Pucnjava u Plymouthu: Ubijeno je petero ljudi i napadač, proglašen je kritičan incident

policija Engleska
Press Association/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.08.2021.
u 23:11

Stigli su policajci i vozila hitna pomoći. Na mjestu događaja nekoliko je mrtvih, a nekoliko ozlijeđenih pruža se pomoć

Policija u jugozapadnom engleskom gradu Plymouthu potvrdila je da je u pucnjavi u četvrti Keyham koja se dogodila kasno u četvrtak ima više žrtava, javlja BBC.

Ubijeno je pet osoba te napadač. Žrtve napadača bile su tri žene i dva muškarca.

"Policija je pozvana u vezi ozbiljnog incidenta s pucnjavom u Biddick Driveu u području Keyhama u Plymouthu oko 18,10 sati", priopćila je policija, a prenosi Independent.

"Stigli su policajci i vozila hitna pomoći. Na mjestu događaja nekoliko je mrtvih, a nekoliko ozlijeđenih pruža se pomoć".

"Proglašen je kritičan incident. Područje je zatvoreno i policija vjeruje da je situacija pod kontrolom".

Lokalni vijećnik Johnny Mercer iz Konzervativne stranke nakon incidenta objavio je na Twitteru da je riječ o "ozbiljnom" i "tragičnom" incidentu i pozvao građane da slušaju upute policije. Napomenuo je da nije riječ o terorizmu te da sumnjivac nije u bijegu. Na mjesto događaja poslana su  vozila hitne pomoći, helikopteri i liječnici.

Očevici su kazali za PlymouthLive da čuju pucnjavu. BBC javlja da se građanima na Twitteru obratila ministrica unutarnjih poslova Priti Patel.

"Incident u Plymouthu je šokantan i moje su misli s onima koji su stradali. Razgovarala sam s načelnikom policije i dala im punu podršku. Pozivam sve da ostanu mirni, slijede policijske savjete i dopuste našim hitnim službama da nastave sa svojim poslom", napisala je na Twitteru.

Ključne riječi

Komentara 16

OP
ophidity
23:29 12.08.2021.

Kakav terorizam? Pa to su sve neurokirurzi, spisatelji te astrofizičari. Na njuškama im vidiš da nebi zgazili ni hipopoptamusa.

DU
Deleted user
22:31 12.08.2021.

nakon korone počinju se brojati žrtve lockdowna.

Avatar B.Geserit
B.Geserit
23:33 12.08.2021.

"A gunman went on the rampage in Plymouth today killing at least five people before turning his weapon on himself. Several of the shooter’s relatives, including his mother, and members of the public were believed to be among the dead. Witnesses claimed a toddler had been killed. Police confirmed there were ‘a number of fatalities at the scene’, with other people left injured and needing treatment."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije