Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za razbojnicima

Oružana pljačka kod Osijeka: Pucali po zaštitarima pa pobjegli s novcem, dvojica u bolnici

pljačka
Foto: PU osječko-baranjska
1/3
21.10.2019.
u 20:34

Cijeli je teren blokiran, a policiji pomaže i službeni pas. U prvim satima nad terenom je nadlijetao dron, a trenutno leti helikopter

Danas oko 14:30 sati na cesti između Koprivne i Hrastina nedaleko od Osijeka zbilo se razbojništvo nad vozilom i dva zaštitara, izvijestila je PU osječko-baranjska večeras oko 20 sati. Oba su zaštitara ozlijeđena i prevezena u bolnicu.

- Zasad nepoznati počinitelji su uz upotrebu vatrenog oružja nad dvojicom zaštitara koji su upravljali vozilom zaštitarske tvrtke počinili razbojništvo. Nepoznati su počinitelji tom prilikom otuđili zasad neutvrđenu količinu novca i udaljili se u nepoznatom smjeru - priopćio je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Na terenu su sve raspoložive snage PU osječko-baranjske - specijalna, interventna, temeljna te prometna policija. 

Kako neslužbeno doznajemo, razbojnici su zaustavili vozilo tako što su pucali po vozilu i zaštitarima. Prepad se zbio na cesti na otvorenom putu, a nakon što su ih onesposobili počinitelji su ukrali novac i nestali. Još se utvrđuje na koji su se način dovezli i odvezli s mjesta događaja. Cijeli je teren blokiran, a policiji pomaže i službeni pas. U prvim satima nad terenom je nadlijetao dron, a trenutno leti helikopter.

- Policijski službenici poduzimaju sve mjere i radnje traganja za počiniteljima te građani nemaju razloga za zabrinutost. Posebno želimo zahvaliti građanima koji su pružili pomoć i ozlijeđene zaštitare prevezli u bolnicu. Ozlijeđeni zaštitari su izvan životne opasnosti - zaključio je Kon.

S obzirom na lokaciju na kojoj se pljačka odigrala, moglo bi se zaključiti kako je riječ o dobro organiziranoj i pripremljenoj akciji. Naime, riječ je o izoliranome mjestu u đakovačkome kraju, podalje od glavne ceste i do kojega je teško doći bilo kome tko tamo ne živi. Vodi do njega put opasan šumama i poljoprivrednim površinama. Pravo je čudo, stoga, što je nedugo nakon ozljeđivanja naišao i drugi automobil. Građani koji su bili u njemu, kada su ugledali propucani zaštitarski automobil, nisu dvojili, nego su pojurili u pomoć ozlijeđenima, ni ne sluteći kakva se drama netom ranije zbivala. Zaštitare su stavili u svoje vozilo i prevezli ih u KBC Osijek. Policija zahvaljuje hrabrim građanima koji bi trebali, poručuje, biti uzor svima nama.

Po informacijama koje smo dobili oko 21 sat, specijalna policija i dalje "češlja" šume, a interventna pretražuje okolna sela.

- Pozivamo građane da ostanu smireni, jamčimo im sigurnost. Pozivamo sve da nazovu broj 112 ukoliko primijete bilo koga sumnjivoga, a to mogu biti sve osobe koje ne gravitiraju njihovome području. Neka im ne prilaze - apeliraju u PU osječko-baranjskoj.

Zaštitare je u bolnicu, navodno, dovezla jedna žena - jednom su bile ozlijeđene obje noge, drugi je šepao.

Đakovački slučaj podsjeća na onaj zagrebački, od 22. prosinca 2006., kada su rafale od ukupno 90 metaka ispalili napadači na oklopni kombi zaštitarske tvrtke Sokol Marić, Zbilo se to ispred trgovine Billa u Dugavama. Kombi je potpuno izrešetan pa je bilo pravo čudo da niti jedan od dvojice zaštitara nije ranjen. Iznos od najmanje 1.800.000 kuna, kako se navodilo tada u medijima, ostao je nataknut. Praznih ruku, napadači su  pobjegli u tamnom terencu, koji su zapalili u Novom Zagrebu, sjeli u drugo vozilo i odvezli se u nepoznato.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar kvasac60
kvasac60
20:52 21.10.2019.

Najveće pljačke u Hrvatskoj događale su se bez ispaljenog metka i bez sudskih osuda.

Avatar navijač
navijač
21:14 21.10.2019.

Izgleda da prolaze ona vremena kad su "hrabri"građani i trgovci vitlali pljačkaše po ulicama. Sad se puca.

DU
Deleted user
22:35 21.10.2019.

Polako se osjećaju posljedice nedostatka policije. Pa im nemojte povećati plaću. Nek idu u inozemstvo raditi kao do sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije