Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA ZA PLJAČKU KOD OSIJEKA

Pucali na zaštitare i ukrali gotovo 774 tisuće kuna: Negiraju da je to bio pokušaj teškog ubojstva

Osijek: Počelo suđenje zbog pokušaja teškog ubojstva dvojice zaštitara
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
02.03.2021.
u 22:57

Zaštitari su prevozili novac iz okolnih trgovina NTL-a, a Ćorić je znao u koje će vrijeme proći jer je i sam bio zaposlen u toj tvrtki

Trojica pljačkaša, koji su u listopadu 2019. godine kod Osijeka pucali na zaštitare, osuđena je na ukupno 69 godina zatvora. Ilija Ćorić i Zvonimir Mijatović osuđeni su na 22 godine zatvora, a Ahmet Alija na 25 godina. Naoružani automatskim oružjem i pod maskama presreli su vozilo tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda u kojoj je Ćorić bio zaposlen. 

Zaštitari Mario Leitkam (29) i Krunoslav Balešić (43) prevozili su novac iz okolnih trgovina NTL-a, a Ćorić je znao u koje će vrijeme proći. Leitkamu su prostrijeljeni lijeva i desna potkoljenica, a Balešiću lijeva natkoljenica. Pljačkaše se teretilo da su ranjenim zaštitarima naredili da predaju mobitele, pištolje i kofer u kojemu se nalazilo 773.957,92 kune utrška, a zaštitari nisu htjeli komentirati presudu svojih napadača. 

- Ne, jednostavno ne želim, jer liječim se od PTSP-a i svaki razgovor na tu temu me vraća u to vrijeme kad se to dogodilo, što me dodatno uznemiri. Kako mene, tako i moga kolegu - rekao je za 24sata jedan od ranjenih zaštitara koje je spasio bračni par Sušić.

- Znam da smo napravili jako puno prekršaja i prolazili smo kroz crvena svjetla samo da ih što prije dovezemo do bolnice. Mislim da bi taj mladić, da je samo još deset minuta bio bez pomoći, iskrvario - rekla je Marica Sušić.

Ćorić, Mijatović i Alija na suđenju su priznali pljačku, ali ne i pokušaj teškog ubojstva zaštitara.

Sudsko vijeće osječkog Županijskog suda nije prihvatilo presudu.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 2

IS
istima
10:23 03.03.2021.

Hm, pokušaj ubojstva nije, jer da su ih htjeli ubiti imali su priliku to i uraditi.... No, postupak im je bio krajnje bezobziran i brutalan i ne zaslužuju sažaljenje, a pogotovu ovaj što je napao svoje kolege....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije