Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KLJUČNA DVA TJEDNA'

Psihoza u Zadru nestala nakon dva dana, građani više ne strahuju od virusa

U Zadru se nitko ne pridržava mjera nakon pojave koronavirusa na teniskom turniru Adria Tour
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
24.06.2020.
u 14:13

- Čitali smo da ova korona nije jaka ka ona na proliće. Ionako ćemo od gladi umriti jer nema sezone, a s ovom panikom neće doći ni ono malo hrabrih Čeha - pričaju u Zadru više hrabreći se pred “ključna dva tjedna” nego sto su zaista sigurni da neće biti posljedica.

Svojevrsna psihoza nakon saznanja o zaraženim tenisačima na Adria Touru u Zadru je gotovo pa nestala dva dana kasnije nakon što je samo jedna osoba i to dijete od pet godina, i to bez simptoma, evidentirano kao pozitivno na koronavirus.

Preko stotinu testova je negativno, simptome nema ni stotine u samoizolaciji ili njihovi kontakti odnosno članovi obitelji. I zadarski župan Božidar Longin objavio je da je negativan, a više se ni selfiji s Novakom Đokovićem ne brišu s društvenih mreža. 

- Besmisleno je testirati se dan dva nakon kontakta  - danima ponavlja glavni zadarski epidemiolog Alen Medić podsjećajući zapravo tako da se tek za desetak dana, možda dva tjedna može vidjeti sa sigurnošću epilog druženja tisuća Zadrana s Đokovićem, Dimitrovom, Ćorićem redom pozitivnih na koronavirus. Zadarska Kalelarga vise u nadi ima odgovor i na to.

- Čitali smo da ova korona nije jaka ka ona na proliće. Ionako ćemo od gladi umriti jer nema sezone, a s ovom panikom neće doći ni ono malo hrabrih Čeha - pričaju u Zadru više hrabreći se pred “ključna dva tjedna” nego što su zaista sigurni da neće biti posljedica.

Ipak svi redom strahuju za svoje najstarije, najugroženije.

- I novih 11 testova je negativno - ohrabrilo je Zadrane najnovije jutarnje izvješće iz stožera i gotovo više nitko i ne postavlja pitanje odgovornosti za organizaciju turnira bez testiranja i bez distance.

Lokalna uprava, lokalni predstavnici teniskog saveza, lokalni i državni političari u utorak tako nisu bili na tapetu, tek više “na čekanju”  ključna dva tjedna, baš poput mnogih običnih koji će možda opet na testiranje iako su “bespotrebno testirajući se dan dva nakon kontakta” bili negativni...Tada slijedi rezime....

Ključne riječi

Komentara 3

SI
sisavac
14:27 24.06.2020.

i tako je splasnuo još jedan napad ničim izazvane panike... prošle godine je u dalmaciji po apartmanima bila navala stjenica, pa se nisu previše uzbuđivali radi toga.

K0
K0mentar
15:37 24.06.2020.

Besmisleno je testirati se dan dva nakon kontakta - danima ponavlja glavni zadarski epidemiolog Alen Medić podsjećajući zapravo tako da se tek za desetak dana, možda dva tjedna može vidjeti sa sigurnošću epilog druženja tisuća Zadrana s Đokovićem PLENKOVIC??????

Avatar EtTore
EtTore
14:28 24.06.2020.

Strahuju od turista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije