Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB ZBOG KONCESIJE

Prvo palež pa poruka: Nemoj biti pohlepan!

Ilustracija
Matija Habljak/PIXSELL
04.01.2024.
u 15:39

Tomislav R. se tereti da je ispalio četiri hica u staklo ugostiteljskog objekta M.Z.,  te da je Anđelku M. pokazao lokaciju i vozila S.G. tražeći da ih zapali.

Sukob oko dodijele koncesije na pomorskom dobru u staroj dubrovačkoj luci, postao je predmet interesa USKOK-a, koji je protiv više osoba prvo pokrenuo istragu zbog zločinačkog udruživanja u sklopu kojeg su  počinjene općeopasne radnje koja je uključivala oštećenje kafića i paleže automobila, a sada je ta istraga rezultirala i optužnicom. Istragu je inicijalno pokrenuo ODO Dubrovnik, no u međuvremenu ju predmet preuzeo USKOK koji  je po okončanju istrage podigao optužnicu protiv Anđelka M., Renata S., Svete S. i Tomislava R.

U optužnici ih se tereti da su navedena  djela počinili od sredine prosinca 2022. do 11. siječnja 2023. i to na širem području Dubrovnika. "Ideja" je, prema USKOK-u, potekla od Renata S. i Svete S. a  motiv im je bio osveta S.G. i M.Z.. zbog sukoba oko dodijele koncesije na pomorskom dobru u Staroj gradskoj luci Dubrovniku. Plan je bio, kako navodi USKOK, da se njih dvojicu zastraši te da im se uništi imovina, a sve kako bi odustali, od natječaja za dodjelu koncesije. Pa se s riječi prešlo na djelo, te je tvrdi USKOK, isplanirano kako da se zapale vozila kojima se koristio S.G. te oštete objekti M.Z. USKOK tereti  Renata S. i Svetu S. da su naložili Tomislavu R. da razbije i uništi ugostiteljski objekt M.Z. te da nađe osobu koju će zapaliti  automobile S.G.

VEZANI ČLANCI

Tomislav R. se tereti da je ispalio četiri hica u staklo ugostiteljskog objekta M.Z.,  te da je Anđelku M. pokazao lokaciju i vozila S.G. tražeći da ih zapali. Za uzvrat su mu obećali da će mu nakon što izazove požar na  vozilima, otpisati dug od oko 3900 eura. Anđelko M. je   ono što mu je naloženo učinio 11. siječnja 2023., a šteta je bila 160.000 eura. Nakon toga,  prema optužnici su, Renato S. i Sveto S. u više navrata tražili od M.Z. da im prepiše udio u tvrtki koju je osnovao, a kako on na to nije pristajao dobio je i prijeteću poruku u kojoj je pisalo"nemoj da te ubije pohlepa".

- Počinio sam to za što me se tereti. Angažirao me Tomislav R. Kada je on završio u istražnom zatvoru zbog droge, našao sam se s Renatom S. koji mi je obećao da će me zaštiti od  S.G. - branio se Anđelko M. USKOK je tražio i produljenje istražnog zatvora za trojicu od četvorice optuženika, a tom zahtjevu je sudac istrage Županijskog suda u Splitu i udovoljio.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
15:51 04.01.2024.

Ovaj sa slike bolje da ni ne pokušava upaliti dok ne spoji hladnjak i stavi klinasti i zupčasti remen. Ne bi bilo loše provjeriti akumulator prije.

PV
prcko.vita
15:59 04.01.2024.

Hm, zanimljivo, kažete pohlepa, dajte malo pogledajte cijene općenito, hrana, zdravlje, pa i auti i onda se opet sjetite te riječi, pohlepa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije