Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUZEJ RIJEKA

Prvi slatkovodni akvarij u Karlovcu za dvije godine

Karlovac
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
14.10.2014.
u 16:04

Projekt je vrijedan 36,69 milijuna, a iz strukturnih fondova se financira s 36,22 milijuna kuna

U roku dvije godine Karlovac bi trebao dobiti prvi slatkovodni akvarij i muzej rijeka u Hrvatskoj, a bit će to prvi projekt lokalne uprave i samouprave namijenjen regionalnom razvoju koji je preko otvorenog natječaja objavljenog u Hrvatskoj određen za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije, pohvalili su se u Gradu Karlovcu. Potpisali su ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije od dodjeli 36,222.282,45 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt je uporno vrijedan 36,691.939,28 kuna.

- Akvarij će predstaviti floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – kaže Marina Grčić, pročelnica Upravnog odjela za investicije i fondove Europske unije.

Akvarij će se graditi na desnoj obali Korane, gdje se nalaze nikada dovršene građevine nesuđenog autokampa. Sadržavat će bazenski kompleks, multimedijske i izložbene dvorane, konferencijski prostor, suvenirnice, ulazni dio i vanjski prostor koji je namijenjen rekreaciji.

- Iako Hrvatska, pored Turske, u Europi ima najveću bioraznolikost, nema slatkovodni akvarij. Karlovački će biti jedinstven u ovom dijelu Europe – ističe motivaciju za osmišljavanje i prijavu takvog projekta M. Grčić. Predviđa se otvaranje 12 radnih mjesta. Karlovac razvija još par projekata kojim pokušava oplemeniti vlastito vodno bogatstvo. Jedan od njih je i izgradnja Ribake, prerade i tržnice ribe.

>> Podvodni svijet - morski pas, murina, kirnja, hobotnica plivaju u 21 akvariju na 200 kvadrata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije