Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljene liste

Prvi put izbori za mjesne odbore bez predizbornih koalicija u Sisku

\'02.05.2011., Sisak - Svoje predstvnike u Mjesnim odborima Siscani su birali prije cetiri godine.(ARHIVA) Photo:NIkola Cutuk/PIXSELL\'
\'Nikola Cutuk/PIXSELL\'
02.05.2011.
u 14:54

Za izbore, koji će se održati 15. svibnja, predano je čak 146 lista. Najviše ih je u Novom Sisku

Objavljene su liste kandidata za predstojeće izbore članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Siska, koji će se održati u nedjelju, 15. svibnja. Raspisani su izbori za vijeća 43 mjesna odbora, no ona će se ipak birati u njih 42, jer u Suvoju nije predana niti jedna kandidacijska lista.

Već poznati pobjednici

Najviše je lista, čak 12, predano u Mjesnom odboru Sisak Novi. Sedam članova Vijeća tamo će se birati između čak 12 kandidacijskih lista koje su predali DSU, HNS, HDZ, HSS, HSLS, HSP, HSP Dr. Ante Starčević, SDP, SU, i Hrvatski laburisti - Stranka rada, dok su predane i dvije Nezavisne liste, ona Vere Zaloker i Miroslava Hajnemana. Zanimljivo je da među 146 ukupno prijavljenih lista nema niti jedne predizborne koalicije, već su sve stranke odlučile ići samostalno, prvi put u povijesti izbora na području Siska. Najviše je lista predao HDZ, ukupno 35, nakon njih slijedi HSP, koji se natječe u 32 mjesna odbora, SDP ima liste u njih 18, HSS u 12, a HSLS u 11 odbora. Neke liste su si već osigurale pobjedu - jer su jedine prijavljene. Takva je situacija u Mjesnom odboru Bukovsko, gdje je jedinu listu predao HDZ, u Capraškim Poljanama također je jedino HDZ u igri, baš kao i u Gušću. U Klobučaku se kao jedina pojavila Nezavisna lista Mije Vaistine, koja će tako, bez borbe, osvojiti sva tri mandata. Letovance osvaja HDZ, a u Starom Selu jedino se prijavila Samostalna demokratska srpska stranka sa svojom listom. Od Nezavisnih lista u Crncu je ona Zdravka Dužića, a u Galdovu Kaptolskom Branka Tumpića.

Zagorac protiv Žuka

Glede imena na listama zanimljivo je da HSLS-ovu listu u Novom Sisku predvodi bivši direktor Sisačke knjižnice Goran Zagorac, koji će se tu suprotstaviti HDZ-ovu direktoru Sisačkog vodovoda Željku Žuku. Kao nositelji su i Srećko Selanac (HDZ), Zoran Zechner (Zelena lista), Čedomir Hajduković (HSP), Vitomir Jendričko (HSP), Snježana Lončar (HSP), Mijo Domitrović (HSS), Mladen Klasnić (HSP), itd.

Ključne riječi

Komentara 1

KL
klokan13
10:27 04.05.2011.

Mislim da ovi izbori i nisu nešto jako bitno u našem životu. Evo zašto - TU NEMA LOVE. Možda posluže kao anketa za glavne izbore, a tad će svi sa svima. Pa vidimo da mogu SDP i HSP, vjerovatno izz ideoloških razloga !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije