Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fotografija dana

Prvi pogled iz ISS-a kroz prozore Cupole s koje su skinute žaluzine

Cupola prva slika
Soichi Noguchi/JAXA
18.02.2010.
u 00:22

Pilot Endeavoura otklopio je u srijedu žaluzine, šetači izvana prvi put su zavirili unutra, a iznutra je, samo u majici, Saharu snimio Soichi Noguchi.

Završila je i treća, posljednja svemirska šetnja posade shuttlea Endeavoura. Posao je obavljen, pa je pilot shuttlea Terry Virts mogao izvana prvi put sa sedam prozora Cupole otklopiti žaluzine, a njegovi su sušetači Robert Behnken i Nicholas Patrick prvi put izvana kroz njih dobro pogledali u "sobu s pogledom" na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Unutra je bio japanski astronaut, letački inženjer ISS-a Soichi Noguchi. Imao je na sebi samo lagane hlače i polo majicu kratkih rukava. I fotoaparat iznad Sahare. Noguchi je prvu snimku kroz Cupolu poslao izravno putem Twittera. Mi smo je uhvatili :-)

Komentara 6

OB
-obrisani-
06:53 18.02.2010.

E da mi je biti tamo gore bar pet minuta! Super!

GL
Glista
19:36 18.02.2010.

I ja\'b isto tute dangubija! :)

Avatar jura-100
jura-100
08:58 19.02.2010.

\"letački inženjer ISS-a Soichi Noguchi.\" Hahahaha.... Kakav je to \"LETAČKI\" inženjer??? \"novinar\" Kiš bi se ipak mogao malo informirati prije pisanja. . Mi smo je uhvatili :-) \"Novinar\" Kiš je UHVATIO poruku?? Baš ON??? Za razliku od milijun drugih kojikoji koriste internet...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije