Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
339 najavljenih za ovu godinu

Prvi ovogodišnji turistički riječni kruzer pristao kod Vukovara

Prvi ovogodišnji turistički riječni kruzer pristao kod Vukovara
Foto: Branimir Bradarić
1/3
18.03.2022.
u 17:49

Vukovarske turističke atrakcije bilježe sve veći broj najavljenih organiziranih dolazaka

Od kako je prije 20 godina prvi riječni kruzer s turistima pristao Vukovar je postao vodeći po broju pristanaka riječnih kruzera. Tako će ove godine u Vukovar pristati 339 riječnih kruzera od kojih je prvi od njih, sa 100 putnika iz SAD-a, pristao kod Vukovara. Oni su se ukrcali na luksuzni riječni kruzer u Budimpešti i tijekom deset dana plovidbe doploviti će do Bukurešta odakle će se avionom vratiti u SAD. Pristajanjem u Vukovaru turisti su imali organiziran program u Osječko – baranjskoj županiji, a potom su u Vukovaru imali slobodno poslijepodne.

- 2002. godine pristao nam je prvi kruzer, a danas ih imamo 339 najavljenih za ovu godinu. Imamo razloga biti optimistični po pitanju kruzing sezone koja završava sredinom studenog, naravno, ukoliko krizna globalna situacija na to ne bude znatno utjecala – rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovar Marina Sekulić.

Dodala je kako najavljenih 339 kruzera, koji tijekom godine trebaju pristati kod Vukovara, samo nešto manje u odnosu na rekordnu 2019. godinu kada je u Vukovaru pristalo 351 kruzer sa preko 50.000 turista. Ranijih godina turisti s kruzera, koji im nude sve što im je potrebno, malo su kupovali u Vukovaru. Međutim, i to se mijenja s obzirom da turisti sve više istražuju Vukovar pa pokazuju interes za muzeje, Vodotoranj… Potvrdila jer to i Sekulić navodeći kako vukovarske turističke atrakcije bilježe sve veći broj najavljenih organiziranih dolazaka.

- Drago nam je što najave za ovu godinu možemo usporediti s rekordnom 2019. godinom. Veseli nas činjenica da se u ovim izazovnim vremenima kruzing oporavlja. Dunav je naš potencijal u turističkom smislu, a razvoj vukovarskog turizma prate izuzetno dobre brojke koje smo zabilježili i protekle godine u vidu dolazaka i noćenja turista – rekao je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Inače, Vukovar u 2022. godinu ušao s odličnim turističkim rezultatima. Prošle godine posjetilo ga je više od 11,5 tisuća gostiju, a ostvareno je 27,5 tisuća noćenja. U 2021. godini otvoreno je i šest novih smještajnih objekata, pa ih je danas u Vukovaru ukupno 52 s više od 1.040 kreveta. Temeljem recenzija gostiju koji su prošle godine posjetili Vukovar kvaliteta turističke ponude i usluge u Vukovaru ocijenjena je s visokih 93.41%, čime je za 1.48% nadmašena ocjena iz 2020. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije