Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arbitražna afera
Povratak na članak

Prvi javni nastup slovenske agentice: Bila sam sigurna da su telefonski razgovori zaštićeni

Simona Drenik ''slovenskom'' sucu Jerneju Sekolecu pribavljala dokumente te ga nagovarala da utječe na ostale arbitre.

Komentari 50

Avatar CortoCroato
CortoCroato
14:11 31.05.2019.

U prevodu; Mi smo varali ali smo na kraju dobili i više nego planirano; E pa dobili ste "maunu Marijanovu" prevaranti!!!

VL
AF
AfganistanskiHrvat
14:08 31.05.2019.

Šta je bila nekakava arbitraža?

VL
Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
14:26 31.05.2019.

Nitko vas ne šljivi ni 0,1% !

VL
Avatar antimaterija
antimaterija
14:23 31.05.2019.

Lopovlukom i nezakonitim postupcima teško kompromitirana arbitraža nema za Hrvatsku nikakvu pravnu obvezu, Slovenija može samo cviliti i ništa više.

VL
Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
14:32 31.05.2019.

Najprije ste promjenili tok “rijeke” Draganje po kojoj ste onda tražili novu granicu . Nema veze kaj vam se svijet smije . Bježite sa balkana a Balkan je u vama !

VL
Avatar scarfacce
scarfacce
14:23 31.05.2019.

dobili ste moj ...ac

VL
Avatar Untouchable
Untouchable
14:54 31.05.2019.

Kaj je bila neka arbitraža? Pa kad?

VL
DU
Deleted user
10:53 01.06.2019.

kada jedna ovako pozicionirana osoba vjeruje u tajnost komunikacije? uz gomilu znanih nadzornih kamera,satelita,mobitela nema tajnosti ,plus javnosti nepoznate metode. vjerujem da se prate i noviji automobili. možda kontroli izmiču prašumski ljudi, pod uvjetom da komuniciraju u pećini i prstima.ma. tko zna,za sto godina možda će i misli "prisluškivati".

VL
Avatar Denis Plamenac
Denis Plamenac
17:51 31.05.2019.

Šteta je što se Hrvati i Slovenci svađaju. A mogli smo lijepo osnovati zajedničku državu - od Triglava pa do Iloka, od Maribora pa do Jadrana - pod imenom Republika Hrvatska!

VL
ZA
zagabria2
17:59 31.05.2019.

Hrvatska je zapravo cijelom linijom dobila povoljniju granicu nego prije, ali ne možeš ti to neuke naučiti. Mazga ostaje mazga

VL
BA
Barbasmora
19:00 31.05.2019.

Veli plenki kako bi takvi sudci svugdje izgubili svoj status....Na Balkanu sigurno! Samo sad tribamo nac novi izgovor jer je sud EU prihvatia tuzbu slovenije i zapadni mediji vec pisu kako je svima jasno da ce potvrdit presudu arbitraznog tribunala. Mozda bi plenki povao sudci is EU suda da se presele na balkan ili odstupe prije.....

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
17:26 31.05.2019.

Zna se kuda je medunarodna granica pa Slovenci.nemaju sta traziti..problem je u tome sto moraju biti malo bolji odnosi nas i Slovenaca jer aveti proslosti opet su tu..U Italiji jacaju iredentisti koji imaju apetite na nase obale...Slovencima se mora priznati da znaju vodit svoju zemlju. Jer svako jutro preko granice ide se u Sloveniju radit.Gledam ovdje u Moskvi puno Slovenske bjele tehnike i druge robe..Od nasi proizvoda vidim sao Vegetu....

VL
IB
iva.begovic
15:53 31.05.2019.

Poanta je u tome da Slovenija, kako je to Sokolec naglasila, nije jedina strana koja je koristila te ex parte razgovore. Svi tako rade, zasigurno je to radila i Hrvatska, ništa neobično, znaju to i pretpostavljaju i arbitražni suci. Problemm je Slovenaca što oni nemaju dokaza za to, a naša država ima. Slovencijma USA i Izrael nisu stavili na raspolaganje sofisticiranu prislušnu tehnologiju. Arbitražni sud koji je odlučio da arbitražni postupak nije bio kompromitiran i presudio tako kako je presudio. Nema razloga tu trakavicu dalje razvlačiti.

VL
BA
Barbasmora
17:53 31.05.2019.

Nitko vas ne sljivi! Ali mi ne sljivimo ni pravomocne presude....nit hocemo sljivit odluke EU suda!

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:47 31.05.2019.

prvo što se čovjek mora zapitati je zašto hrvatska nije pokrenula postupak izlaska iz arbitraže kako je propisano. igrokaz u saboru je dio političkog folklora, i njime, onom odlukom sabora, se nije ništa dobilo. ta odluka za arbitražu je irelevantna. mi smo kao država prihvatili arbitražni sud, suce, pitanja koja sud mora razriješiti i prihvatili pravila arbitraže. ja ne mogu vjerovati da netko u rh misli da naši nisu ništa pokušavali u dokumente ubaciti. nemojte zaboraviti da je hrvatska firma vlasnik slovenske firme koja ima povijesne katastarske planove i općenito kartografiju. nemojte zaboraviti što je bila tema arbitraže, kopnena i morska granica. argumenti jedne i druge strane. i najbitnije, zahtjevi slovenije i hrvatske. slovenija tražila cijeli zaljev, hrvatska pola. za sud je sporni dio 'naš' dio zaljeva, jer se oko toga spore obje strane, mi smo slovencima priznali njihovu polovicu. svaki sud, ne samo arbitražni, bi presudio jednako. s naše strane je totalno nepoznavanje pomorskog prava i općenito zakona o granicama na moru, međunarodnima. kako je lako neukog čovjeka, kao većinu naših, bilo uvjeriti da ako se ne dogovorimo granica će se utvrditi crtom sredine. da smo mi tražili cijeli zaljev onda bi sud morao to pravo uvažiti, al mi nismo tražili cijeli zaljev. zemlja u kojoj velik broj ljudi studira pravo baš i nema opravdanje za naš stav na sudu. još jednom, da je politika htjela izaći iz arbitraže izašla bi na propisan način.

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
14:32 31.05.2019.

Kad malo dublje razmislim bilo bi bolje predati Slovencima ne samo Piranski Zaljev vec citavu drzavu HR jer ocito je da znaju vise i bolje upravljati drzavom. 😇

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.