Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Zaboku

Prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma u dvorcu Bačak

Foto: Robert Anić/PIXSELL
24.01.2019.
u 13:18

Osnivač i predsjednik Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) je turski poduzetnik i poslovni anđeo Baybars Altuntas

Dvorac Bačak u Zaboku postao je prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF), gdje će se provoditi međunarodni programi obuke za investitore.

Osnivač i predsjednik WBAF-a je turski poduzetnik i poslovni anđeo Baybars Altuntas, koji je na otvaranju rekao da će ured biti fokusiran na olakšavanje pristupa financiranju za poduzetnike, startupove, mala i srednja poduzeća i brzorastuće poslovne subjekte.

- Hrvatska je rodno mjesto Nikole Tesle, jednog od najvažnijih izumitelja 19. stoljeća i simbola izumiteljstva. Danas će izumitelji u Hrvatskoj kroz ured WBAF-a biti bolje povezani s globalnim tržištima kapitala i pametnim financiranjem putem poslovnih anđela. Rezultat toga bit će inovacije koje će stvoriti veliku konkurentsku prednost za hrvatsko gospodarstvo - rekao je Altuntas. Predsjednik Upravnog odbora WBAF Hrvatska tako je postao krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao da je razlog što su postali glavni centar za mrežu svjetskih poslovnih anđela za cijelu Europu prihvatili njihov rad na podupiranju poduzetničkog ekosistema i jasno opredjeljenje prema jačanju start-upova. Na otvaranju su bili i  potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš-Dončić, voditelj predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević, ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo Besim Beqaj, ministar Republike Makedonije zadužen za investicije Zoran Sapurić te ministar poslovnog razvoja Republike Gane Ibrahim Mohammed Awal.

Komentara 1

EN
ena nena
18:29 24.01.2019.

Bačak?! Dajte se malo informirajte vi iz Styrije. Bračak vam nije ni 45 minuta od redakcije (i jedva toliko od Štajerske).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije