Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronevjera

Prvi čovjek požeškog UHDDR-a krivotvorio račune i uzeo novac?

pronevjera
Duško Mirković/Pixsell
09.12.2010.
u 17:48

Odgovorna osoba nije vodila poslovne knjige i s računa je zadržala veći iznos, navodi policija, koja će rezultate istrage dodati u kaznenu prijavu

Policija je dovršila krim-istraživanje nad 43-godišnjim predsjednikom jedne podružnice udruge sa sjedištem u Zagrebu i utvrdila da u razdoblju od 1. siječnja 2006. do 19. listopada 2010. kao odgovorna osoba nije vodio poslovne knjige, nije nadzirao trošenje novčanih sredstava, krivotvorio je račune, te je podigao s računa udruge i za sebe zadržao veći iznos.

“Češljali” papire

Navodi se to u informaciji Policijske uprave požeško-slavonske, uz dodatak da će rezultati kriminalističkog istraživanja biti dodani kao posebno izvješće ranije podnesenoj kaznenoj prijavi. Iako policija nije objavila ni inicijale osobe, ubrzo se Požegom pronio glas da je riječ o Stjepanu Dražetiću, predsjedniku Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, što nam je potvrdio i potpredsjednik te udruge Andrija Kalnak.

– Policija je pregledavala papire udruge, a bili su i kod moje kuće prije nekih mjesec dana. Nije u redu da ga se tereti, jer mnogima smo pomagali, a sada su nam okrenuli leđa. Propusta u vođenju knjiga nije bilo, nego je on očito žrtva politike – rekao je A. Kalnak, ne precizirajući o kome je točno riječ.

Sam Stjepan Dražetić kazao je kako ne zna da je protiv njega podignuta kaznena prijava. – Od policije nisam službeno dobio ništa pa ne mogu ništa ni komentirati – dodao je. S. Dražetić je član Županijske skupštine, a izabran je na listi SDP-a kao nestranačka osoba.

– Ima li netko problema s policijom ja ne znam. Svatko radi svoj posao, a Dražetića smo stavili na listu kao čelnika jedne velike braniteljske udruge – kratko je prokomentirao Zdravko Ronko, predsjednik Županijske organizacije SDP-a.

Šteta do 240.000 kuna

– Član Županijske skupštine ne bi smio biti povezan uz takve prljave radnje, tim više što je Dražetić u svojim istupima na sjednicama dosta kritičan prema drugima. Ako se uspostavi da je to istina, stranka koja ga je stavila na svoju listu trebala bi reagirati – mišljenja je Radoslav Galić, predsjednik Županijske skupštine.

U Požegi se neslužbeno može čuti da je protiv Dražetića podnesena anonimna kaznena prijava, a navodna se šteta koju je pričinio udruzi kreće između 190.000 i 240.000 kuna.

Komentara 5

SI
SILO!
20:20 10.12.2010.

Evo jednog od \"Barišića\" SDP-ove požeške vlasti... \"FIMA MEDIA\" SDP-a su udruge...

ŠT
štampar
14:39 13.12.2010.

pozdrav braniteljima

IL
ilan
21:47 10.12.2010.

Teško je vjerovati da je sav novac završio u džepu Stjepana Dražetića. Iz Požeškog proračuna je jako puno novca dano za financiranje iste udruge. Možda se dio morao i vraćati. Ostaje za vidjeti što će sve dotični reći kada dobije \"dar govora\". Neki su vozili 5. brzinom pa nisu uspjeli pobjeći, a kako će onda neki koji su u leru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije