Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u službenom posjetu

Prvi albanski premijer u posjetu Beogradu u zadnjih 70 godina

edi rama
Foto: Reuters/PIXSELL
09.11.2014.
u 20:41

Edi Rama prvog dana posjeta razgovarat će s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, no s predsjednikom Tomislavom Nikolićem neće se sastati

Edi Rama, albanski premijer koji dolazi u službeni posjet Beogradu sredinom mjeseca nakon što je srbijanski kolega Aleksandar Vučić odbio ga primiti prije tri tjedna, neće se susresti s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

No, mediji u Srbiji doznaju kako će Rama prvog dana posjeta razgovarati s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a potom će održati i tiskovnu konferenciju. Nakon ovih protokolarnih obveza, Rama će, kako doznaju srpski mediji "usprkos diplomatskoj tradiciji, posjetiti i Preševo, što se, prema tumačenju albanskog medija, u Srbiji navodi skandaloznim, posebice nakon izjava albanskih vođa iz preševske doline, koji najavljuju da će Ramu dočekati kao svog drugog premijera".

Preševska dolina je područje na teritoriju jugoistočne Srbije, ali uz granicu sa Kosovom čiji dužnosnici otvoreno govore o namjeri priključenja svog područja Kosovu jer je tu gotovo 100-postotni albanski živalj. Rama je u Srbiju trebalo doći krajem listopada, ali skandal na nogometnoj utakmici reprezentacija Albanije i Srbije u Beogradu je prolongirao njegov posjet za sredinu prosinca. On će biti prvi premijer Albanije koji je posjetio Beograd u zadnjih 70 godina.

>>Vučić će tijekom vikenda odlučiti hoće li dozvoliti albanskom premijeru posjet Srbiji!?

>>Vučić nije dopustio dolazak albanskom premijeru u Beograd

Komentara 16

MX
Mister X
21:02 09.11.2014.

On će biti prvi premijer Albanije koji je posjetio Beograd u zadnjih 70 godina Mogao je još tolikomćekati ......................

Avatar Kapetan Magelan
Kapetan Magelan
12:45 10.11.2014.

"Preševska dolina je područje na teritoriju jugoistočne Srbije, ali uz granicu sa Kosovom čiji dužnosnici otvoreno govore o namjeri priključenja svog područja Kosovu jer je tu gotovo 100-postotni albanski živalj." Znači objavljujete vest koja nije tačna!!! Pčinjski Okrug ili (Pčinja district) je deo teritorije Republike Srbije koji čija teritorija obuhvata područja gradova Vladičin Han, Surdulica, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Preševo i Trgovište, i gde je značajnije šiptarska populacija naseljena samo u Preševu i delimično u Bujanovcu!!! E sad ako je to gotovo 100% naseljeno šiptarima onda stvarno mašta Hrvatskih novinara nema granica!!! A što se tiče želja šiptarskih političara da obu oblast priključe pokrajini Kosovo i Metohija, to se ispostavilo kao nepremostivo, iz razloga značajnijeg prisustva jedinica Žandarmerije na ovim prostorima u poslednjih 12 godina, a što je za njih veooooma ozbiljan problem!!!.

MA
marsovac
20:52 10.11.2014.

dolazi u posijetu i pijeva skidaj gace reako je dace

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije