Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK POČETAK
Povratak na članak

Prvašić s autizmom prvi dan škole proveo u suzama. Otac razočaran: Ovo je 'škola za budućnost'

- Prvo su nam rekli da dođemo 15 do 11 nakon što završi priredba za prvašiće jer mom sinu smeta buka i ne osjeća se dobro kad ima puno ljudi. No kad smo došli i priredba je trajala, imali su glasan razglas i sin se prepao  i počeo plakati, ispričao je dječakov otac.

Komentari 24

SI
simplybetter897
17:05 09.09.2019.

Vi ćete ljudi imati jedan problem danas,sutra i to ne zbog posebnih potreba...kako ćete vi opravdati svoje postupke to me živo zanima...to vrijedi i za oca i to svakog oca ne samo od malog...opasni su VAŠI kompromisi ali za vas ne za malo...mali je samo ostao sam možda je zato plakao a možđa i ne...to ne možete ni znati...

VL
Avatar otacdomovine1
otacdomovine1
19:47 09.09.2019.

Ukratko, dijete zaplakalo prvi dan škole. Ni prvi ni posljednji. Ne dao Bog većeg zla.

VL
Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
17:38 09.09.2019.

? ? ? teško je svima ugoditi. Ne daj Bože da razumijem ove roditelje, dijete,učitelje u ovakvim slučajevima

VL
DU
Deleted user
19:47 09.09.2019.

Bitno da je to stavio na fejsbuk i da je prozvao školu i učitelje već 1.dan pred cijelom Hrvatskom!

VL
DU
Deleted user
18:56 09.09.2019.

A da stari malo ne pretjeruje?

VL
NA
Namcor
20:06 09.09.2019.

Ne opravdavam školu, ali čini mi se da je za dijete ipak najodgovorniji roditelj. Koji ga zna u dušu, oduvijek - pa tako zna i predvidjeti kako će dijete reagirati i što bi ga moglo uzrujati. Umjesto da ga fotografira i radi od svoga djeteta slučaj, otac je trebao biti prvi uz svoje dijete, zagrliti, utješiti, smiriti, ne izlagati dodatnom stresu. Sigurno ga nitko ne bi otimao iz očeva naručja, već bi bili zahvalni jer je roditelj dao uputu, pokazao što i kako treba, bio uz sina kad ga najviše treba..period prilagodbe je takvom djetetu neophodan i tu roditelj mora odigrati ključnu ulogu. Surađivati, a ne odmah medijski linč. Interes medija će se ohladiti, a dijete će ostati učenik te škole...

VL
ZO
Zooltan
18:10 09.09.2019.

sve više se rađa djece sa posebnim potrebama

VL
OB
Oblivion
21:01 09.09.2019.

Dragi tata!! Prihvati da ti je dijete bolesno, mogu reći retardirano(govorim iz vlastitog iskustva) i sve dok ti i tvoja supruga to ne možete prihvati dijete će patiti. Postoje škole specijalizirane za rad s takvom djecon, stručnjacima koji se mogu posvetiti vašem djetetu jer ih ima 5-6 u razred. U tedovnoj školi cije razred će patiti jer će učiteljica morati posvečivati 75% vremena samo njemu na štetu ostale djece. A djeca su najokrutnija stvorenja.

VL
SA
samoborka
17:55 09.09.2019.

Djeca s posebnim potrebama trebaju ici u skole za djecu s posebnim potrebama. Tocka!

VL
OB
ObrenM
20:54 09.09.2019.

Zalosno kada samo sendvicari nastupaju.Umjesto da se konstatira, kako je bezdusno (od vladajucih) da tesko bolesnu djecu ostavljaju bez pomocnika,Ovdje se svi okrivljuju osim vladajucih.Krivi su roditelji,posebice otac,koji se je drznuo obavijestiti puk o zloci onih koji imaju u rukama-moc i novac.Nakon ovoga clanka ce promptno reagirati i iskazati socijalnu osjetljivost.Tko ih ne zna skupo bi ih platio-Zna se.

VL
PA
PadajSiloINepravdo
18:18 09.09.2019.

Ovo je uvijek bila sredina koja ne prihvaća različitosti i ne polaže puno na to da se pomogne onima potrebitima i da se ima razumijevanje za ljude sa problemima. Osim kada se nešto medijski stavi na sva zvona, onda svi daju pare da bi ispali velikodušni i pokazali svoje "Hrvatsko srce".

VL
DU
Deleted user
18:56 09.09.2019.

A da stari malo ne pretjeruje?

VL
Avatar buffalobill
buffalobill
19:07 09.09.2019.

Pa kad vidiš koliko naroda u HR podržava fašizam nije ni čudo da nemaju nikakve osjećaje prema drukčijima od sebe. Takvi bi najvjerojatnije osobe sa posebnim potrebama smještali u posebne sabirne centre kao i njihov uzori iz II svjetskog rata.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.