Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČEO NIZ

Prva u seriji presuda: Keko ide u zatvor, a mora i vratiti stan Lesaru

keko
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
15.04.2010.
u 17:48

Po presudi koju je pročitala sutkinja Marija Živčić, Kovačević će u zatvor morati na godinu i četiri mjeseca, a plaća i sudski trošak.

Željko Kovačević Keko (41) iz Luga Draganićkog na Općinskom sudu u Karlovcu osuđen je jučer zbog dvije prijevare za kupnju stana od Darka Lesara u Karlovcu. Po predsudi koju je pročitala sutkinja Marija Živčić, Kovačević će u zatvor na godinu i četiri mjeseca, mora platiti trošak suda oštećenom, sudski paušal od 500 kuna, a stan mora vratiti.

Presudom na presudu

Tako je počeo serijal presuda u slučajevima gdje je Kovačević na optuženičkoj klupi. Nova epizoda mogla bi se odigrati već sutra, kad je kod suca Leona Kovačića zakazan nastavak suđenja u kojem se Kovačevića tereti za prijevaru pri kupnji konja u Okučanima, prodaju BMW-a i zlatnog lančića, te prijetnje djelatnicima interventne policije.

Na karlovačkim sudovima čekaju ga još tri predmeta, a stigle su i nove kaznene prijave o kojima rasprave tek trebaju biti zakazane.

I jučer je na sud doveden u pratnji čak tri pravosudna policajca, s remenom i lancima oko pojasa te lisičinama na rukama.

U jučerašnjem slučaju teretilo ga se za kupnju dvosobnog stana u Ulici Miroslava Krleže 1E, koji se nalazi na trećem katu i površine je 60 kvadrata. Najprije je s vlasnikom stana Lesarom dogovorio kupnju za 56.000 eura i dao kaparu od 6000. Sastavljen je i kupoprodajni ugovor.

– Dogovorili smo da će ostatak novca dati kasnije, no nakon što je prošlo mjesec ili dva, više se nije javljao na telefone. Kad sam konačno uspio pronaći ga, dogovorili smo razvrgnuće ugovora i da ću mu vratiti kaparu. Kad sam mu dao tih 6000 eura, on ih je uzeo, rekao da ide do auta kako bi uzeo dokumentaciju i nikad se više nije vratio – rekao je Lesar. Kovačević je optužnicu nazvao lažnom i kontradiktornom, a branio se da je sav dogovoreni iznos Lesaru predao i to pred očima svoje supruge Ivanke Cindrić. Na pitanje kako komentira iskaz Darka Lesara, odgovorio je:
– Kockar je, pijanac i kradljivac, ne zanima me što govori.

Trenutačno ne radi

Objašnjavajući zašto je Lesaru dao 56.000 eura, ako u kupoprodajnom ugovoru piše da stan kupuje za 35.000 eura, rekao je da su taj iznos unijeli namjerno da ne bi morao platiti prevelik porez.

Na početku suđenja Kovačević je rekao da trenutačno ne radi, u vlasništvu ima kuću i stan te da je otac šestero djece, od kojih je četvero malodobno. Sutkinja Živčić pitala ga je je li osuđivan.

– Nisam – odgovorio je kratko Kovačević.

– Upozoravam vas da imam izvod iz kaznene evidencije – rekla je sutkinja.

– Nisam osuđivan, samo mi je jednom smjestila policija – i dalje je tvrdio Keko.

– Ima tu više kaznenih djela – dodala je M. Živčić.

– Ma nisam osuđen, samo sam bio optužen – ostao je dosljedan Ž. Kovačević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije