Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti ZA UMIROVLJENIKE

Provjerite račune: Počela isplata uvećanih mirovina, stiže i razlika za srpanj

Karlovac: Umirovljenici uživali na suncu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.09.2023.
u 10:08

Prema odluci Upravnog vijeća HZMO-a aktualna vrijednost mirovine (AVM) od 1. srpnja iznosi 11,77 eura (88,68 kuna) na temelju objavljenih podataka Državnog zavoda za statistiku.

Isplata mirovina za kolovoz, koje su uvećane za 8,42 posto povećanjem aktualne vrijednosti mirovine (AVM), počele su danas, a umirovljenici će dobiti i razliku za srpanj.

Prema odluci Upravnog vijeća HZMO-a, aktualna vrijednost mirovine (AVM) od 1. srpnja iznosi 11,77 eura (88,68 kuna) na temelju objavljenih podataka Državnog zavoda za statistiku. Riječ je o najvećoj stopi usklađivanja mirovina u posljednje 24 godine, od kada se ono primjenjuje dva puta godišnje. 

VEZANI ČLANCI:

Stopa usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine, koja se primjenjuje 1. siječnja i 1. srpnja svake kalendarske godine, određuje se tako da se AVM uskladi po stopi koja se dobije zbrajanjem stopa promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stopa promjene prosječne brutoplaće svih zaposlenih u Hrvatskoj u prethodnom polugodištu, u odnosu na polugodište koje mu prethodi.

Ključne riječi

Komentara 8

KL
Klipan
12:19 08.09.2023.

Dobio 30 € povisice i 30 razlike, sad se ne mogu odluciti izmedju putovanja na Bahame/Maledive i novog Mercedesa C klase! Danke AP!!

LE
lector2corrector
20:31 08.09.2023.

proverih... povišica od par hiljada dinara. imal šta bolje?

PO
Poletarac101
13:50 08.09.2023.

Haha bolji nego Nr1 iz Alan Forda :J"edan za sve i sve za jednog" Daš mi 20 a uzmeš 40..Vrhunski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije