Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Provjeravao plin na viljuškaru, srušio se i umro

05.07.2009.
u 16:32

BENKOVAC - Zadarska policija u subotu je u 21,35 sati zaprimila dojavu liječnice Doma zdravlja Benkovac da je u Benkovcu, u ulici Benkovačke bojne, na veletržnici kod hladnjače, preminula mlađa muška osoba. Utvrđeno je da se radi o 20-godišnjem Dinu Gregorcu iz Benkovca, djelatniku poduzeća "Adria".

Mladić se, kako navode u PU zadarskoj, oko 20,40 sati provjeravajući plinsku bocu na viljuškaru, iz neutvrđenih razloga srušio na pod i preminuo. Na mjestu događaja izašao je i inspektor zaštite na radu. Vanjskim pregledom tijela, mrtvozornik nije uočio tragove nasilja, a tek će se obdukcijom utvrditi točan uzrok smrti nesretnog mladića.

Dragica Gregorec, majka preminulog Dina vjeruje da joj sin nije preminuo od srčanog udara jer da nikada nije imao problema sa srcem, ali tvrdi da se u toj firmi previše radilo i da su radnici bili izrabljivani.
- Ne znam više što da mislim i kome da vjerujem, sin mi je bio potpuno zdrav osim što je prije deset godina operiran od hehinokoka na plućima i jetri ali s time nikad više nije imao problema.

- Čak ni doktor nije zamijetio ništa čudno na plućima iako mi je rekao da je moguće da je plin začepio dišne kanale u plućima. Sve je to zato što su ti dečki izmučeni i ispačeni. Rade po tri, četiri dana bez pauze, spavaju po paletama, a čak sam im znala i ručak nositi od kuće na posao - potreseno nam je ispričala Dragica Gregorec koja je po primitku vijesti o smrti svoga sina završila na hitnoj.

Dino Gregorec u pogonu Adrije u Benkovcu radio je na viljuškaru tri i pol mjeseca, a lani je u studenom, dok je radio u Adriji u Zadru slomio nogu. Iako se nezgoda dogodila na poslu, kaže nam njegova majka, Dino nije tražio odštetu, no ubrzo je dobio otkaz s obrazloženjem da je bio predugo na bolovanju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije