Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema tragova

Provaljeno u pisarnicu osječkoga Županijskog suda

sud
13.10.2010.
u 16:54

Djelatnice pisarnice primijetile su da je provaljeno ujutro kada su došle na posao. Kako se to dogodilo, još ne znamo – kazao nam je predsjednik osječkoga Županijskoga suda Ninoslav Ljubojević.

Osječka Palača pravde našla se na meti lopova. Provaljeno je, naime, u prvostupanjsku kaznenu pisarnicu Županijskoga suda. Nepoznata je osoba sa 6. na 7. listopada ušla u sudsku pisarnicu prepunu spisa u vremenu od 15 do 7 sati kada ni jedna od djelatnica nije bila ondje te je provalila u ladicu na zaključanom ormariću. Još se ne zna kako je kradljivac ušao u sudsku prostoriju s obzirom na to da je bila zaključana, a na vratima nije bilo vidljivih tragova provale. Tragova provale nije bilo niti na ulaznim vratima suda koja se zaključavaju oko 20 sati.

– Djelatnice pisarnice primijetile su da je provaljeno ujutro kada su došle na posao. Kako se to dogodilo, još ne znamo – kazao nam je predsjednik osječkoga Županijskoga suda Ninoslav Ljubojević. Srećom, dodaje, iz ladice nije ništa ukradeno. U njoj su se nalazili žigovi suda, kao i brojni drugi predmeti, no provalnik očito to nije tražio s obzirom na to da se iz pisarnice udaljio bez plijena.

– Sud čuva portir koji je ondje do 19-20 sati, nakon toga se vrata zaključavaju. Ne znamo je li provaljeno izvana ili na neki drugi način – kaže Ljubojević.

Dodaje kako je u posljednjih nekoliko godina ovo prva provala na sud izuzev kada je u svibnju iz Palače pravde nestao spis koji je kasnije nađen u jednome đakovačkom parku. Tada je spis s oznakom Gž-1184/08 samo nestao sa suda, a da ga nema utvrđeno je tek nakon što je pronađen u parku. Županijski sud 18. svibnja je zbog toga podigao kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, no ni dan danas se ne zna kako je sudski predmet završio 35 kilometara dalje od zgrade suda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije