Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznuda

Provalili mu u kuću i cirkularom ga natjerali da im isplaćuje novac

motorna pila
kristina štedul fabac/pixsell
19.04.2011.
u 12:44

Dvojica mladića vlasnika kuće u Gornjem Vukšincu su natjerala da potpiše ručno pisani ugovor po kojem će im isplaćivati tjedno 100 kuna sljedećih pet godina

Vrbovečka policija osumnjičila je mladiće D. V. (26) i S. B. (20) da su u četvrtak u kući u Gornjem Vukšincu kod Vrbovca prijetnjama i cirkularom natjerali vlasnika I. Š. (48) da potpiše ugovor u kojem je pisalo da će im svaki tjedan isplaćivati 100 kuna u sljedećih pet godina. Tvrdili su, kako smo neslužbeno doznali, da im je I.Š. ukrao sat, međutim, to je, izgleda, samo bio povod da ga zatoče.

Dvojica mladića dovezla su se u Opel Astri križevačkih tablica i provalila u kuću I. Š. u subotu u kasnim večernjim satima. Prenoćili su u kući gdje su pričekali vlasnika koji se pojavio sljedeći da u 21.30. Iako im je rekao da napuste kuću, nisu ga poslušali nego su mu zaprijetili ako im ne bude davao svaki tjedan 100 kuna. U jednom trenutku mladići su čak uzeli konopac te su ga htjeli vezati, ali njihova žrtva je, srećom, uspjela pobjeći automobilom nekoliko kilometara. Progonitelji su ga tigli i natjerali da se zajedno s njima vrati kući. Opet su mu prijetili smrću ako ne potpiše rukom pisani ugovor o isplati novca, a S. B. je uzeo čak i cirkular i zaprijetio mu da će mu odrezati prste.

I. Š. nije imao drugog izbora pa je potpisao ugovor i odmah im isplatio prvu ratu. U dva sata ujutro iskoristio je nepažnju mladića i pobjegao iz kuće. Sakrio se kod susjeda u dvorištu odakle je pozvao policiju. Kada su policajci došli, zatekli su mladiće u kući, stavili im lisice na ruke i odveli u postaju.

Uz kaznenu prijavu za iznudu, doveli su ih istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije